CSM București – Steaua București: finala Cupei României la handbal masculin

Steaua Alexandrion București s-a calificat în finala Cupei României la handbal masculin, vineri seara, după ce a învins-o pe AHC Dunărea Călărași cu scorul de 30-24 (15-9), în Sala Polivalentă din Brăila, în a doua semifinală a competiției.

Steaua a dominat în marea majoritate a timpului și a reușit să se impună fără emoții, la capătul unui meci în care echipa antrenată de Aihan Omer nu a condus niciodată.

Steaua a avut 1-0, 3-1 și 5-3, iar Dunărea Călărași a reușit egalarea, 5-5 (12). Steaua a reușit apoi trei goluri la rând, ratând și o aruncare de la 7 metri, 8-5 (16). Echipa antrenată de Ovidiu Mihăilă a continuat să facă un joc bun și și-a mărit avansul, la pauză scorul fiind de 15-9 în favoarea sa.

La reluare, Dunărea a avut un forcing de opt minute în care a reușit să își surprindă adversara și a egalat, 37-37. Steaua a revenit în joc și a luat din nou avantaj, 20-17 (42), ratând și o aruncare de la 7 metri. Dunărea a reușit să se apropie la un singur gol, 22-23 (51), dar au urmat cinci goluri consecutive ale Stelei (28-22, min. 57), care a tranșat soarta partidei, câștigând în cele din urmă cu 30-24.

Portarul belarus Ivan Mațkevici, eroul Stelei în acest meci, cu 16 parade și două lovituri de la 7 metri apărate, a comis un gest nesportiv în penultimul minut și a primit cartonașul roșu, urmând să rateze finala.

Pentru Steaua au marcat Gabriel Florea 8 goluri, Andrei Grasu 7, Nikola Stețiura 6, Ionuț Georgescu 6, Laurențiu Dinescu 1, Andrei Cian 1, Martin Johannson 1.

Golurile echipei Dunărea Călărași au fost înscrise de Anatol Bulov 6, Sabin Ignat 4, Victor Vartic 4, P. Gurkovski 3, Roman Zacaciurin 2, Florin Nicolae 2, Răzvan Gavriloaia 2, Oleg Kumogorodski 1.

În prima semifinală, CSM București a învins formația de ligă secundă HC Dobrogea Sud cu scorul de 26-24 (10-12).

Sâmbătă sunt programate finala mică, HC Dobrogea Sud — Dunărea Călărași (17,00), și finala mare, CSM București — Steaua (19,30), tot la Brăila.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.