Cu cine votează românii?

votatPotrivit unui sondaj ISSPOL, 38% dinte români sunt indeciși.

Conform Istitutului de Studii Sociale și Politice aproximativ jumătate dintre români nu știu cu cine vor vota sau nu vor să își exercite dreptul la vot anul acesta.

Studiul prezintă că dacă mâine ar fi alegeri, 38% dintre subiecții cercetării s-au arătat nehotărâți pe cine ar alege, iar 16 % nu ar vota în cazul unui astfel de scrutin. Despre cei care și-au exprimat intenția de vot, 48% au afirmat că susțin candidații PSD, iar 39% cu reprezentații PNL, 5% dintre ei cu ALDE, 4% PMM, 3% UDMR și 1 % cu UNPR.

Justificarea subiecților vis a vis de participarea sau refuzul la vot a fost conturată de principalele trei probleme cu care se confruntă România. Corupția, drumurile proaste și lipsa locurilor de muncă sunt principalele trei probleme cu care se confruntă cea mai mare parte a electoratului din România. Corupția deține un procent de 18% fiind urmată de drumurile proaste cu 17%, iar lipsa locurilor de muncă cu 16%. Pe următoarele locuri se clsifică serviciile medicale necorespunzătoare, taxele și impozitele mari, birocrația din instuțiile locale, lipsa locurilor de parcare și a apei curate, au relatat rezultatele studiului realizat de ISSPOL în perioada 1-5 februarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.