AVANCRONICĂ DE MATINEU: Cu gândul la victorie și la fotoliul de LIDER!!!

fcm.jpg4Victoria înregistrată sâmbătă sub Dealul Florilor împotriva nou-promovatei (și ea) UTA Bătrâna Doamnă, FCM Baia Mare se deplasează la Tărlungeni cu un moral bun și dorința de victorie. Deși, așa cum a arătat și principalul băimărenilor Dorin Toma, condițiile de pregătire nu sunt dintre cele mai bune, din cauza lipsei terenurilor de antrenament, dar și din cauza stării proaste a gazonului de pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu” în partidele oficiale din campionat, valoarea lotului FCM Baia Mare, o îndreptățește să spere că vor obține toate cele trei puncte. Chiar dacă mai este de lucrat la omogenitate, băimărenii arată bine în teren, și de la meci la meci jocul echipei crește. Este cu atât mai îmbucurător faptul că și în meciul cu UTA au reușit să treacă peste momentele proaste din startul partidei, reușind până la urmă să impună ritmul partidei și să câștige.

O victorie care o ține pe FCM Baia Mare la o distanță de (doar) un gol de liderul, provizoriu sperăm noi, CSM Râmnicu Vâlcea.”Ne așteaptă un meci dificil, Tărlungeniul are două înfrângeri consecutive și va fi destul de greu, dar avem un lot numeros și valoric, și oricuine va intra, va da totul pe teren”, spunea antrenorul băimărean Dorin Toma la finalul partidei cu UTA Bătrâna Doamnă, referindu-se la partida de miercuri.

De cealaltă parte, Unirea Tărlungeni vine după două înfrângeri consecutive, 1-3 acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea (după ce au condus cu 1-0) și 0-2 cu FC Brașov, sub Tâmpa etapa trecută. În ciuda locului 11 ocupat în prezent, Unirea rămâne o echipă greu de bătut, cele 8 rezultate de egalitate în 20 de etape fiind un argument în plus în acest sens.

În prima etapă a minireturului, Unirea a condus liderul CSM Râmnicu Vâlcea încă din min 3, iar la Brașov au primit al doilea gol abia în min.90. Dacă ar fi numai să ne referim și la meciul din tur, când FCM Baia mare a învins greu cu 1-0, ne putem exprima că deplasarea la Tărlungeni nu este chiar un galop de sănătate pentru elevii antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan. Cu toate acestea, așa cum a declarat în numeroase rânduri tehnicianul băimărean, FCM Baia Mare joacă fiecare meci la victorie, valoarea individuală a jucătorilor și rezultatele de până acum ne dau speranțe că FCM Baia Mare se va întoarce victorioasă de la Tărlungeni. O victorie care ar putea-o (re)instala în fotoliul de LIDER.

Derby-ul seriei Vest al Ligii 2 se va disputa la Mediaș între două retrogradate din Liga 1: Gaz Metan Mediaș și FC Brașov. În pauza competițională Gaz metan a reușit achizitionarea golgheterului seriei Marius Staicu, iar Leo Grozavu a reușit să-și remotiveze elevii, cele două victorii consecutive, cu Olimpia Satu Mare acasă și CSM Râmnicu Vâlcea în deplasare, propulsân echipa pe locul 3 la doar un singur punct de prima poziție. În atare condiții, găzarii țintesc a treia victorie consecutivă în partida cu FC Brașov, o echipă cu destule probleme și ea, învinsă în deplasarea de la Arad, dar cu victorie sub Tâmpa. O partidă deschisă oricărui rezultat cu implicații în ierarhia intermediară a clasamentului sezonului regulat.

După două înfrângeri consecutive, la Mediaș și acasă cu ”U” Cluj Napoca, și cu șansele de calificare în play-off, Olimpia Satu Mare înceracă să obțină primele puncte din acest miniretur, în deplasarea de la Mioveni. Elevii antrenați de Tibi Csik au reușit sa-și dezamăgească suporterii prin evoluțiile inconstante, după un start furibund de campionat, sătmărenii au pierdut ritmul și distanța spre vârful clasamentului s-a mărit. Este poate o ultimă șansă pentru Olimpia Satu Mare de a micsora distanța față de locurile de play-off. În schimb CS Mioveni se poare ”lăuda” că a pierdut plutonul de play-oo după cele două remize din această primăvară, 0-0 la Cluj și 1-1 acasă cu Șoimii Pâncota. De aceea, argeșenii nu concept altă variantă decât victoria în partida cu Olimpia pentru a reveni pe locurile care permit disputarea play-off-ului.

Liderul seriei, CSM Râmnicu Vâlcea va avea o partidă extrem de grea miercuri pe Cluj Arena, împotriva Universității. Înfrântă de propriul teren de Gaz Metan Mediaș, una dintre contracandidatele sale la play-off, CSM Râmnicu Vâlcea pornește în această dispută cu gândul la victorie, pentru a rămâne liderul seriei și după această etapă, o victorie care ar apropria-o tot mai mult de play-off. Rămasă fără om de gol după ce Marius Staicu a părăsit corabia în favoarea Gazului, echipa antrenată de Alex Pelici va avea o misiune foarte dificilă în fieful studenților clujeni. Universitatea antrenată de Mihai Teja a reușit o victorie mare etapa trecută la Satu Mare și își anunță intenția de a urca în clasament pe unul din locurile de play-off. Condiția esențială peantru aceasta este o victorie pe propriul teren cu CSM Râmnicu Vâlcea, având de partea lor și suportul extraordinarilor suporteri clujeni.

În fine, după o victorie ”la masa verde”, și o pauză de câteva zile, Chindia Târgoviște va juca din nou acasă cu Metalul Reșița, echipă care a avut și ea ”pauză” prin nedisputarea partidei cu FC Bigor (intrată în faliment). Calculele hârtiei o dau favorită clară pe Chindia, o partidă în care nu ar trebui să se pună la îndoială învingătoarea. Totuși, cu gandul la play-out, bănățenii vor să producă surpriza și să demonstreze că înfrângerea cu Șoimii Pâncota (0-4) din prima etapă a minireturului a fost un accident, după serioasele modificări de lot intervenite în această pauză competițională de iarnă, și rezultatele bune obținute în amicale, fără gol primit.

Una peste alta, o nouă etapă extrem de interesantă și de importantă în configurația clasamentului. Poate fi o etapă care să reinstaleze FCM Baia Mare în vârful ierahiei, iar partida cu Gaz Metan Mediaș din etapa viitoare să se constituie într-un derby pentru primul loc al seriei Vest.

Este pentru FCM Baia Mare o săptămână extrem de grea și de importantă, dar suntem convinși că jucătorii băimăreni sunt extrem de bine montați de colectivul de antrenori, de conducerea adminstrativă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.