Cucamelon, fructul-legume care combină beneficiile castravetelui cu cele ale pepenului roșu

Cucamelon sau, în românește, castrapepenele face furori în această vară. Așa cum îi spune numele este o legumă-fruct care combină cele mai răcoritoare alimente – castravetele, pepenele, dar are și aciditatea unei citrice.

Originar din Mexic, descoperit deci în America Centrală, cucamelon-ul are dimensiunea unei boabe mari de strugure și arată ca un mini-pepene roșu, ceea ce i-a făcut pe jurnaliștii de la Huffington Post că declare că acesta este ”cel mai adorabil deliciu al acestei veri”.

Cucamelon (Melothria scabra) in Cross Section isolated on White
Interiorul unui castrapepene seamănă foarte mult cu cel al castrevetelui
Close up of the picked Cucamelon fruits originally from Mexico that is the size of a grape,looks like a miniature watermelon and tastes like a cucumber with lime zest.
Un cucamelon are dimensiunea unei boabe mari de strugure

Castrapepenele se comercializează în piețele din Statele Unite ale Americii și micii fermieri sunt chiar încurajați să se orienteze către această cultură care este, se pare, și profitabilă. Cererea este în creștere, iar tehnologia de cultură nu este una dificilă – planta se dezvoltă similar unei vițe de vie, înflorește ușor și dă producții bune fără prea multe bătăi de cap!

organic farm,Mexican plant,vegetable,small business,green business,local farm,healthy food,Melothria scabra
Planta de castrapepene se aseamănă mult cu vița de vie

Cucamelon-ul poate fi consumat direct – ca strugurii sau alte fructe, sau poate fi introdus în alimentație prin salate. Se poate și conserva prin murare și este folosit inclusiv pentru a decora cocktail-urile de vară.

Sursa: agrointel.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.