Biblioteca Orăşenească Borşa o fereastră deschisă spre cunoaştere

bibliotecăÎnfiinţată în anul 1956 ca şi bibliotecă comunală, biblioteca din Borşa îşi schimbă statutul în bibliotecă orăşenească în anul 1968, moment în care localităţii i se atribuie  statutul de oraş. Instituţia funcţionează ca bibliotecă publică cu caracter enciclopedic . Dispune de un fond de carte de aproximativ 19 000 volume , reprezentativ, într-o măsură mai mare sau mai mică, pentru toate domeniile cunoştinţelor umane , cu o preponderenţă a documentelor cuprinse în bibliografia şcolară, dat fiind numărul mare al utilizatorilor din această categorie socio-profesională (elevii).
Amplasată într-o clădire spaţioasă, dispusă în 6 săli modern amenajate, biblioteca asigură un climat propice studiului şi lecturii, precum şi organizării unor evenimente culturale cum ar fi: expoziţii de carte, programe şi activităţi cultural-artistice, lansări de carte, expoziţii de pictură, activităţi educative, sesiuni de lucru ale cercului de pictură care funcţionează în cadrul bibliotecii sub îndrumarea  pictorului Găvrilă Şteţco.

Library1

Dragi copii și adolescenți din Borșa!
Pentru că biblioteca înseamnă atât acces la informație, cât și spațiu al socializării și învățării prin joc și joacă, am achiziționat pentru voi o gamă largă de materiale și jocuri educative.
Vă veți putea bucura de ele în cadrul activităților din programul național ȘCOALA ALTFEL, în cluburile de vacanță sau ori de câte ori veți veni la bibliotecă.
Vă așteptăm cu drag!!!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.