Cum a arătat anul 2023 pentru jandarmii maramureșeni?

Pentru Jandarmeria Maramureș anul 2023 a reprezentat o perioadă de adaptare la situația socio- politică în contextul continuării conflictului militar din Ucraina și al fluxului de persoane refugiate. În acest sens, am avut în atenție creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin misiuni specifice, dar și organizarea de misiuni în cooperare cu celalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne.

La nivelul județului Maramureș, în perioada de referinţă, nu s-au produs evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia în forță pentru restabilirea acesteia.

În perioada analizată, jandarmii maramureșeni au executat un număr de 1.090 misiuni de asigurare a ordinii publice și 4.213 misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor mixte sau de jandarmi în mediul urban şi rural.

Posturile de jandarmi montane au executat 1.401 misiuni specifice în zona de responsabilitate, iar jandarmii montani au fost solicitați în 9 acțiuni de salvare/căutare, răspunzând la 23 de solicitări 112.

Pe timpul executării misiunilor date în competență, au fost constatate 295 de fapte de natură penală (dintre care 55 constatate de către jandarmi), săvârşite de 301 făptuitori (din care 61 autori identificați de către jandarmi) fiind constatate și aplicate 2.967 de  sancţiuni contravenţionale.

Pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, au fost desfăşurate 199 de acţiuni cu caracter preventiv-educativ şi de informare în scopul prevenirii faptelor antisociale în mediul şcolar şi al manifestărilor sportive precum și în domeniul montan venind în sprijinul a peste 12.800 de beneficiari.

Și în anul 2024 vom avea în atenție dialogul, cooperarea şi colaborarea interinstituţională coroborate cu acţiunea fermă şi profesionistă pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor sunt oamenii care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism provocărilor apărute și le mulțumim pentru aceasta.

Jandarmii maramureșeni rămân vigilenți și pregătiți să ofere sprijin comunității ori de câte ori este nevoie.

Și în anul 2024, suntem tot la datorie!

1 COMENTARIU

  1. Performanțele Jandarmeriei Maramureșene în 2023 reflectă dedicarea și profesionalismul lor în asigurarea siguranței și ordinii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.