Cum a arătat minivacanța de ziua Micii Uniri pentru polițiștii maramureșeni?

În perioada minivacanței prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri, ofițerii și agenții de poliție maramureșeni au acționat pentru contracararea evenimentelor care aduc atingere ordinii și liniștii publice și a celor care afectează siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ.

În contextul activităților de verificare și control efectuate în perioada 21 – 24 ianuarie 2023, polițiștii au aplicat 726 de sancțiuni contravenționale pentru diferite nereguli, 269 dintre situații fiind aplanate de polițiști doar prin aplicarea

unui avertisment. Amenzile aplicate pentru neregulile mai grave au fost în valoare de peste 311.000 de lei.

Polițiștii au intervenit pentru verificarea și soluționarea a 174 de evenimente sesizate de cetățeni, fie direct fie prin apelul de urgență 112, în 80 de situații fiind cazul întocmirii de dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni, cele mai multe contra patrimoniului.

În ceea ce privește siguranța circulației pe drumurile publice, în perioada minivacanței polițiștii au reținut 55 de permise de conducere, dintre care pentru nerespectarea regimului legal de viteză (9) sau pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise (12).

Minivacanța nu a fost lipsită de conflicte în unele medii familiale, în șase situații fiind nevoie de intervenția polițiștilor pentru aplanarea tensiunilor degenerate în agresiuni fizice. În niciun caz nu s-a impus emiterea unor ordine de protecție provizorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.