Cum alegi un bonus la pariuri – termenii și condițiile importante

Ai de ales între numeroase tipuri de promoții pe site-urile de pariuri în fiecare zi, dar nu toate sunt ușor de transformat în cash. Așa că dacă nu știi care bonusuri merită încercate, fie că e vorba de bonusuri la înregistrare, free bet-uri, pariuri fără risc, sau oricare alt tip de ofertă, în acest articol vei afla condițiile la care trebuie să acorzi atenție maximă când iei o decizie.

Înainte de orice, îți recomandăm să pariezi responsabil întotdeauna, și doar la case de pariuri licențiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Fiecare casă de pariuri va afișa atât pe site cât și în agenții numărul de licență. Dar în caz că nu găsești această informație, poți verifica site-ul ONJN ca să te asiguri, la rubrica Aprobat – Operatori licențiați Clasa I de pe homepage.

Cele mai întâlnite tipuri de bonusuri

Bonusurile, ofertele și alte promoții pe care le vei găsi pe site-urile de pariuri sunt destul de variate. Majoritatea caselor de pariuri online oferă jucătorilor bonusuri la înregistrare – practic pentru un utilizator nou, dar și recompense pentru clienții existenți, menite fie să te încurajeze să pariezi, sau să îți recompenseze fidelitatea.

Pachetele de bun venit sunt cele mai complexe când vine vorba de termeni și condiții, și aici mulți jucători pot întâmpina diferite dezamăgiri dacă nu studiază cu atenție regulamentul campaniei, cu atât mai mult dacă sunt începători.

Dacă vrei să afli mai multe despre bonus pariuri 2022 și regulile aferente ale acestor campanii, îți recomandăm să consulți un site specializat precum Pariurisport.com, pentru că te poate ajuta să iei o decizie mai ușor.

  1. 100% din depunere (+ variații)

În acest moment, bonusul de 100% din depunerea ta este cel mai popular ca pachet de bun venit la casele de pariuri din România. Acest tip de bonus îți dublează suma depusă, sau în cazul variațiilor, de exemplu 50% din depunere, îți oferă o sumă corespunzătoare procentajului.

De regulă, bonusurile de 100% au cele mai dificile condiții de rulaj – ce trebuie să îndeplinești până să poți retrage suma bonus.

  1. Free bet sau pariu fără risc

Grupăm aceste două categorii pentru că sunt destul de similare, și unii operatori pot chiar să le utilizeze eronat.

În cazul unui free bet, casa de pariuri îți oferă miza cu care să plasezi un pariu. Dacă pariul îți aduce un câștig, tu păstrezi doar câștigurile, miza este întotdeauna înapoiată casei de pariuri. Aceste câștiguri pot fi condiționate de anumite condiții de rulaj, depinde de la operator la operator. Dacă pariul este pierzător, tu nu pierzi nimic practic pentru că ai folosit miza din partea casei de pariuri, deci pariul tău a fost gratuit (free bet).

Free bet-ul poate fi folosit ca un bonus de bun venit, și adesea le vei primi dacă ai un cont activ anumite case de pariuri care oferă free bet-uri frecvent, de exemplu Betano, NetBet, sau 888sport.

Un pariu fără risc funcționează pe un principiu asemănător. În acest caz, trebuie mai întâi să plasezi un pariu cu banii tăi. Dacă ai succes cu pariul, păstrezi toate câștigurile, la fel cum ai face în mod obișnuit. Dacă pierzi pariul, operatorul îți va oferi înapoi suma mizei, deci pariezi fără risc.

Condițiile de rulaj pentru acest tip de bonus sunt, în general, cele mai simple, dar și câștigul potențial este mai mic.

  1. Bonusuri în mai multe etape

Un alt tip de bonus care are tot mai mult succes în prezent, este bonusul oferit în mai multe etape, de obicei 3, pe baza primelor tale depuneri.

Acest tip de bonus poate fi acordat fie sub forma unei sume fixe, fie ca procent din depunerea ta, de obicei un amestec între 50% și 100% în funcție de etapă.

Rularea la aceste bonusuri este foarte diferită de la caz la caz, dar în general este mai dificilă decât pentru un free bet, dar mai ușoară decât pentru un bonus de 100% din depunere.

Cerințele de pariere importante

După cum ai observat deja, am menționat des gradul de dificultate al cerințelor de rulare. Fără să completezi aceste cerințe, nu vei putea retrage sau gestiona bonusul, care de multe ori intră într-o balanță separată. Așadar, de cele mai multe ori, suma nu este cel mai important aspect al promoției.

Presupunând că ai ales deja o casă de pariuri legală pe placul tău, îți recomand să alegi bonusul la pariuri în funcție de următoarele:

  • Rularea necesară – de câte ori trebuie să pariezi suma bonus, depunerea, sau ambele până să poți retrage banii din bonus.
  • Activarea bonusului – uneori ți se cer anumite depuneri sau chiar să rulezi banii depuși până ca un bonus să fie activat în contul tău.
  • Cotele minime acceptate – acest lucru va depinde și de preferințele tale de pariere, dar cu cât aceste cote sunt mai mici, cu atât ai flexibilitate mai mare și poți pune pariuri mai sigure.
  • Valabilitate – de obicei ai doi termeni în cadrul unei promoții: perioada de activare, și mai important, perioada disponibilă pentru completarea rulajului.
  • Secțiuni, funcții, piețe restricționate – multe bonusuri sunt aplicabile doar pentru anumite piețe sau secțiuni (Sport, Casino, Poker), așa că la fel ca în cazul cotelor, restricțiile puține îți oferă o libertate mai mare.
  • Metode de depunere acceptate – portofelele electronice (Skrill, Neteller) sunt în general restricționate ca metodă de depunere pentru promoțiile la înregistrare.
  • Valoarea bonusului – suma oferită este un factor important, dar multe bonusuri sunt foarte apropiate ca valoare în prezent, așa că nu ar trebui să cel mai important lucru când iei această decizie.

Bonusurile de pariuri pot fi confuze, dar odată ce cunoști câteva elemente de bază care se aplică peste tot, procesul de alegere devine mult mai ușor. În cele din urmă, vei dori un bonus ușor de revendicat și ușor de transformat în bani reali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.