Cum alegi un pat confortabil? 5 criterii de bază

Un pat perfect din toate punctele de vedere poate fi greu de găsit, dar deoarece calitatea somnului, dar și aspectul dormitorului tău sunt importante, ar fi bine să acorzi atenție fiecărui detaliu necesar în alegerea unui pat potrivit. Există câteva criterii de bază de care este indicat să ții cont în alegerea patului, iar acestea îți sunt prezentate mai jos.

Patul perfect are dimensiunile potrivite 

Pentru a dormi confortabil, trebuie în primul rând să ai suficient loc. Așadar, dimensiunile pe care le are patul tău sunt importante din acest punct de vedere. Ce opțiuni ai? Poți alege între paturile de o persoană și cele duble, între paturile cu dimensiuni de 90×190, 120×190, 140×190, 160×200, 180×200 sau 200×200. În funcție de câte persoane dorm în pat, dar și în funcție de stilul de dormit al fiecăruia poți alege un anumit model.

Pat simplu sau cu spațiu de depozitare?

Pentru un plus de confort atunci când vine vorba de utilizare, poți alege dintre modelele de paturi clasice, simple și paturile cu spațiu de depozitare – sertare sau renumitul box spring. Avantajul unui pat cu spațiu de depozitare este că reprezintă o variantă extrem de practică în ceea ce privește economisirea spațiului, un aspect deloc de neglijat atunci când îți dorești un dormitor ordonat.

Tipul de cadru potrivit

Există mai multe variante de cadre de pat din care poți alege, iar acest aspect este important, pentru că îți va oferi atât confortul dorit, cât și stilul preferat al camerei tale. Poți alege un pat cu cadrul din lemn pentru un aspect tradițional, un pat cu cadrul tapițat pentru o atmosferă călduroasă sau unul cu cadru metalic pentru o atingere modernă oferită încăperii. Nu uita și de alegerea unei saltele în concordanță cu tipul cadrului ales.

Stilul patului adaptat la cel al locuinței 

În funcție de atmosfera pe care dorești să o creezi în dormitor, poți alege și modelul de pat potrivit. Caută să descoperi acel pat care se adaptează perfect stilului locuinței tale, care îți satisface preferințele legate de culoare, de material, de aspect, dar și de funcționalitate. Nu uita că aspectul practic este important, dar și estetica patului va avea un cuvânt decisiv în crearea atmosferei potrivite în dormitorul tău.

Salteaua de pat, unul dintre cele mai importante aspecte 

Alegerea unei saltele potrivite pentru patul tău reprezintă piesa de rezistență pentru un somn confortabil și odihnitor. Nu numai cadrul contează, ci și calitatea unei saltele pat este cea care are un cuvânt decisiv în alegerea finală  pe care o vei face. Alege, așadar, cadrul de pat preferat, dar nu uita să ții cont și de designul saltelei care dorești să îți îmbunătățească somnul, respectiv calitatea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.