Cum gestionează Baia Sprie deşeurile?

În 2020 s-au distribuit pe bază de semnătură către gospodării 4000 de containere galbene pt colectare plastic/metal și 1500 containere albastre pt colectare hârtie/carton. Din acest an se introduce colectarea pentru vegetație – culoare verde și voluminoase – culoare portocalie. Sticla se colectează în igluri verzi, singurele menținute pe teren.

Baia Sprie și localitățile aparținătoare, Chiuzbaia, Satu Nou de Sus și Tautii de Sus sunt împărțite în 4 zone, fiecare cu calendar de colectare propriu al deşeurilor. Există un regulament de colectare a taxei care din 2020 se încasează prin Serviciul Taxe și Impozite a Primăriei Baia Sprie. Taxa se achita la ghișee sau online.

Poliția Locală Baia Sprie are ca atribuţie  şi supravegherea şi sancționarea neregulilor în ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor. Chiar dacă mai necesită îmbunătăţiri, colectarea selectivă a deşeurilor face ca Baia Sprie să se numere printre cele câteva UAT-uri care au implementat cu succes acest demers.

Colectarea selectivă este una din prioriăţile adminstraţiei locale Baia Sprie, fiind un proiect de suflet al primarului Alin Bîrda.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.