Cum îți dai seama câtă grăsime ai în interiorul corpului. Află cum trebuie să faci calculul!

In ultimele decade, grăsimea a ajuns să fie cel mai mare dușman al nostru. Dietele haotice, alimentele hipercalorice, fumatul, alcoolul, sunt doar câțiva din factorii care ne ”ajută” să avem grăsime atât la vedere –colăcei, burtă, celulită, cât și pe interior-pe vasele de sânge, la inimă, stomac, etc. Însă, dacă pe exterior este limpede cu ce ne confruntăm cum ne dăm seama care este cantitatea de grăsime internă pe care o avem?

Vezi cum se face un calcul simplu al grăsimii pe care o ai pe interior și care sunt măsurile pe care trebuie să le iei ca să devii o persoană cu o speranșă de viață mai mare. Pentru că, așa cum ne tot avertizează medicii sau studiile făcute în ultimii 50 de ani, cantitatea de grăsime internă ”decide” cât de mult trăim.

Computerul tomograf este cel care spune cu precizie câtă grăsime avem în interior, iar acest lucru poate fi depistat doar în cabinetul medicului. Însă și tu, acasă, îți poți da seama cam cât de serioasă este problema ta cu grăsimea, punând mâna pe centimetru, după o măsurare simplă poți face calculele.

Cum procedăm să măsurăm grăsimea din interior?
Ia un centimetru și măsoară-ți înățimea, asta în cazul în care ai peste 30 de ani și oasele tale este posibil să mai fi suferit tasări. După ce ai aflat înălțimea corectă, împarte rezultatul la jumătate. Măsoară-ți apoi talia. Dacă primul rezultat este mai mare decât al doilea, atunci grăsimea ta internă este peste normal și trebuie să faci investigații suplimentare.

Așadar, formula corectă, care îți prelungește viața este:

H (în cm)/2<lungimea taliei.

Spre exemplu, dacă ai 180 cm în înălțime, împarte această măsură la 2, iar rezultatul (90), trebuie să fie mai mic decât măsura taliei. Așadar, dacă atunci când pui centimetrul în jurul mijlocului, valoarea este mai mare de 90, cu siguranță ai o problemă legată de grăsimea internă.

Cum scapi de grăsimea internă

Un alt pas important, pe care îl poți face și tu, acasă, imediat ce ai aflat că te confrunți cu o grăsime internă mai mare decât normalul, este să reduci numărul meselor. Renunță la gustările calorice, iar recomandarea nutriționiștilor este să ai trei mese echilibrate pe zi. În plus, nu uita să consumi apă în cantitățile recomandate de specialiști.

Sursa: divahair.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.