Cum îți recuperezi telefonul furat fără să mergi la poliție

Cei de la Android ne oferă câteva trucuri esențiale in astfel de cazuri.

Dacă nu îți găsești telefonul și crezi că l-ai pierdut sau ți-a fost furat, iar sistemul de operare al acestuia este Android, e bine să citești rândurile de mai jos!

1. Blochează-ți telefonul de la distanță

Înainte să te pui în contact cu autoritățile competente, poți să îți blochezi telefonul de la distanta pentru ca acesta să devină de neutilizat. Google te ajuta in acest sens cu administratorul de dispozitive mobile. Poti sa iti dai consimtamantul pentru ca telefonul tau sa fie blocat cu ajutorul setarilor de securitate de la Google.

Poti sa iti blochezi telefonul de pe mobilul unui prieten, folosind codul IMEI (un cod special care este scris pe partea din spate a bateriei). Daca nu te descurci cu administratorul de dispozitive de la Google, suna-ti de urgenta operatorul si ofera-i acest cod. Codul IMEI al numarului tau de telefon il poti gasi pe cutia originala a telefonului tau sau il poti solicita de la operatorul tau.

2. Localizeaza-ti telefonul de la distanta

Tot cu ajutorul Managerului de dispozitiv Android iti poti localiza telefonul, atata timp cat hotul nu l-a oprit de tot. Intrucat aceasta varianta este ceva mai complicata si trebuie sa iti recuperezi telefonul rapid, exista o serie de aplicatii care fac munca in locul tau.

Descarca-ti aplicatia Anti Theft pe telefonul unui apropiat. Aceasta localizeaza telefonul tau imediat folosind GPS-ul. Tot pentru localizarea telefonului poate fi folosita si aplicatie Android Lost descarcabila din Google Play.

Odata parcurse aceste etape, poti sa anunti politia oferindu-le toate datele pe care le-ai strans. Daca este vorba despre un furt, cel care ti l-a luat va suporta rigorile legii, iar tu te vei bucura din nou de telefonul tau.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.