Cum poate fi combătută alopecia

Ştiai că aproximativ 60% dintre femei suferă de o formă sau alta de alopecie. Nici bărbaţii nu sunt feriţi de această boală, doar că numărul acestora este mai mic, dar formele manifestate mai grave.

Alopecia severă si medie este o boală nedureroasă, care afectează oamenii moderni. În rândurile următoare vom aminti câteva dintre cauzele care favorizează instalarea acesteia dar şi câteva măsuri eficiente de combatere.

Ce determina căderea firelor de păr

Factorii care determină căderea părului rapid şi iremediabil sunt cei de natură genetică şi hormonală.  Totuși nu sunt singurii factori ce influenţează pierderea podoabei capilare, tratamente ce implică radioterapie, chimioterapie sau alte intervenții medicale de luptă împotriva  unor boli  agresive au ca efecte pierderea părului.

Dacă aceștia nu pot fi întotdeauna controlaţi, sunt şi o serie de factori care țin de obiceiuri nesănătoase. Alimentaţia săracă în minerale, vitamine și proteine, stresul, lipsa somnului, lipsa unui program de mișcare şi hidratarea incorectă pot determina instalarea alopeciei incipiente. Acești factori pot fi corectți,  şi cu puțin ajutor recuperare se face fără efort mare.

Cum poate fi combătută alopecia?

Am precizat anterior, că afecţiunea este cauzată şi un mod de viaţă dezorganizat şi obiceiuri nesănătoase. Primul pas este acţiunea! Cei ce înţeleg că problema stă în mâinile lor pot înlocui obiceiurile rele cu unele noi, benefice.

  • Integrarea unor produse de îngrijire care stimulează microcirculaţia şi susțin sănătatea scalpului sunt câteva dintre măsurile ce pot fi adoptate cu succes.
  • Pacienții care suferă de variații hormonale pot contacta medicul endocrinologi şi pot urma tratament adecvat. Odată cu instalarea stării de echilibru, cu siguranţă se văd şi rezultatele, reîncepe să crească. Ştiai că 60% dintre femeile din România suferă de alopecie cauzată de dereglări hormonale? Ştiai că dintre acestea doar 10% merg la medic şi urmează tratament specific?
  • Menținerea igienei corecte la nivelul scalpului şi a firelor de păr este o altă constantă ce trebuie respectă de cei ce doresc sa împiedice căderea părului. Utilizarea unor produse necorespunzătoare contribuie la slăbirea foliculilor piloşi şi determină căderea părului. Specialiștii recomandă folosirea produselor speciale, bogate în cafeină care acţionează la nivelul scalpului.

Acestea sunt câteva măsuri simple dar eficiente de prevenire şi combatere a căderii părului.

Sursa de imagine:
Anastasiya 99 / Shutterstock.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.