Cum poti face economii atunci cand cumperi produse second hand?

Achizitionarea de calculatoare SH, desi nu pare asa, este o operatiune complexa. Atunci cand alegeti un computer, intra in joc o serie de variabile care nu sunt intotdeauna la indemana oricui.

Calculatoarele sunt compuse dintr-un numar de componente, fiecare dintre acestea putand fi mai mult sau mai putin potrivite pentru a indeplini anumite cerinte. De exemplu, o placa grafica ieftina nu va oferi performante adecvate daca computerul este utilizat pentru lucrari grafice profesionale cu programe precum Photoshop, Autocad, 3D Studio.

In mod similar, un procesor low-end nu va fi potrivit pentru sarcini de calcul extrem de complexe, cum ar fi cele cerute de programele de randare si de editare video. Utilizatorii cumpara adesea un computer de clasa mica (si la un pret scazut), convinsi ca au gasit un chilipir si ca si-au rezolvat problema cu o cheltuiala mica. Poti gasi mai multe detalii aici!

Cred ca este important sa subliniez un fapt incontestabil, pe care timpul si experienta m-au invatat: un computer mai performant (si, prin urmare, mai scump) dureaza mai mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe masura ce trec anii, programele si sistemele de operare devin din ce in ce mai complexe si trebuie sa fie sustinute de calculatoare din ce in ce mai puternice.

Acestea fiind spuse, este usor de inteles ca figura consultantului in calculatoare este importanta pentru a alege corect un calculator potrivit nevoilor proprii.

Care sunt avantajele acestora?

  • Acestea sunt echipate cu un sistem de operare original (Windows 7 Professional sau 10 Pro).
  • Acestea au o garantie de un an, care poate fi extinsa la 2 sau 3 ani, cu o suprataxa modica.
  • Acestea au costuri foarte atractive.
  • Acestea sunt livrate direct la biroul sau la domiciliu in termen de 2/3 zile lucratoare dupa efectuarea platii.
  • Alegerea este de obicei larga, variind de la computere low-end pana la computere de varf si chiar statii de lucru puternice cu mai multe procesoare.
  • Puteti gasi atat computere desktop, cat si laptopuri, Mac sau Windows.
  • Calculatoarele sunt, desigur, facturate direct clientului.

Calculatoarele reconditionate sunt disponibile in abundenta, dar, deoarece costurile sunt foarte competitive, este o idee buna ca, odata ce ati gasit calculatorul potrivit pentru nevoile voastre, sa il cumparati imediat pentru a evita epuizarea stocului.

Care este diferenta dintre un produs reconditionat si unul folosit?

Produsele uzate (sau second-hand) sunt vandute ca atare, in starea de uzura in care se gasesc, in timp ce produsele reconditionate trec printr-un intreg proces de intretinere, atat din punct de vedere mecanic si functional, cat si estetic, care le aduce la o stare echivalenta cu cea a produsului nou. Produsele reconditionate sunt fie produse returnate de clienti, fie produse care au fost expuse, dar uneori pot fi si produse nevandute. Odata despachetate, produsele nu mai pot fi vandute ca fiind noi. Prin urmare, acestea sunt supuse unui proces in care sunt testate, reparate, daca este necesar, igienizate si sigilate din nou pentru a fi puse in vanzare. In cazul in care produsul nu trece de toate aceste etape, nu poate fi introdus pe piata. Procesul de reconditionare poate fi efectuat direct de catre producator sau de catre companii specializate.

Articol de DAB-IT.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.