Cum poți mări vizual baia: detaliile importante pentru amenajarea unei băi în stil modern

În accepție modernă, baia este un spațiu caracterizat nu numai de funcționalitate, ci și de esteică plăcută. Oricare ar fi dimensiunea acestei încăperi, amenajarea într-un stil modern este posibilă, intrând în discuție chiar mărirea vizuală a spațiului dacă este vorba despre o încăpere de mici dimensiuni. În acest sens poți apela la strategii inteligente, crearea unei atmosfere aerisite și luminoase fiind acum posibilă, așa cum vei descoperi în acest articol.

Caracteristicile stilului modern reflectate în amenajarea unei băi

Amenajarea unei băi moderne este echivalentul folosirii inteligente a spațiului disponibil și alegerea unor piese de mobilier sau accesorii care să permită mărirea vizuală a acestui spațiu. Mai ales dacă este vorba despre un spațiu limitat, este important să se recurgă la trucuri vizuale și la tehnici de design care să creeze iluzia unui spațiu mai mare, mai deschis. Într-o baie modernă sunt prezente culorile deschise, lumina în tonurile potrivite, ordinea desăvârșită și accesoriile care oferă un plus de luminozitate. Fiecare dintre aceste aspecte poate fi crucial pentru obținerea unor rezultate finale nu numai funcționale, ci și plăcute din punct de vedere estetic.

Culori deschise, jocuri inteligente cu lumina

O strategie eficientă pentru a mări vizual o baie implică folosirea unor culori deschise și a jocurilor cu lumina. Albul, cremul și nuanțele pastelate sunt preferate mai ales pentru că reflectă lumina și creează iluzia unui grad ridicat de lumină.

Extrem de importantă este lumina naturală, astfel că ferestrele mari sau luminatoarele trebuie să își găsească locul potrivit. În cazul în care nu este posibil acest lucru, pentru iluminat se recomandă folosirea spoturilor LED sau iluminatului ambiental în vederea accentuării unor anumite zone.

Oglinzile: mărirea vizuală a spațiului prin multiplicarea luminii

Rolul pe care îl au oglinzile într-o baie modernă este crucial. Acestea nu sunt apreciate doar pentru funcționalitate, ci și pentru capacitatea de a mări vizual spațiul prin multiplicarea luminii. De preferat să plasezi oglinzile pe pereți opuși pentru a crea iluzia de profunzime. Optează pentru modelele de oglinzi cu iluminare integrată, reușind astfel să adaugi un efect suplimentar de lumină și strălucire în baia ta modernă.

Folosirea eficientă a dulapurilor

Orice baie modernă este o încăpere în care domină ordinea. În acest sens, este de preferat să optezi inclusiv pentru dulapuri baie suspendate sau integrate în perete, dat fiind că acestea maximizează spațiul disponibil și ajută la crearea unui aspect curat și ordonat.

Optează pentru dulapuri cu finisaje în culori deschise și pentru accesoriile de depozitare potrivite pentru menținerea unui aspect aerisit. Cutiile de depozitare transparente vor ajuta, de asemenea, în crearea unui aspect modern, într-un stil minimalist.

Folosește și spațiul vertical, instalând rafturi sau dulapuri înalte, adaugă plante naturale pentru un strop de prospețime și preferă simplitatea și tonurile deschise pentru amenajarea unei băi moderne pline de luminozitate și stil.

Sursa de imagine: photosbysabkapl – stock.adobe.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.