Cum poți prepara ulei de migdale folosind doar două ingrediente. E un remediu împotriva bolilor cardiovasculare și hrănește pielea uscată

Uleiul de migdale are o mulțime de beneficii pentru sănătate și pentru piele. Este printre cele mai bogate uleiuri esențiale în nutrienți, vitamine și minerale. E extras din două tipuri de migdale, iar cel mai bun e cel făcut din migdale dulci.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Multe persoane folosesc ulei de migdale fiindcă reduce colesterolul, e un remediu împotriva bolilor cardiovasculare sau diabetului și, de asemenea, hrănește pielea uscată.

Este și foarte ușor de preparat. Ai nevoie de doar două ingrediente și îl poți face chiar la tine acasă.

Ingrediente ulei de migdale:

  • 2 pahare de migdale nedecojite
  • 1-2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare:

Pune migdalele uscate și proaspete într-un robot de bucătărie. Mai întâi setăm robotul la viteză mică, astfel încât migdalele să fie mărunțite încet și cu grijă.

Odată ce migdalele sunt tocate, măriți viteza robotului și, când ați obținut o pastă din migdale, adăugați uleiul de măsline. Lăsați robotul să funcționeze încă 5 minute. După ce l-ați oprit, scurgeți uleiul astfel încât să se separe de particulele de migdale. Uleiul este gata și trebuie păstrat într-un borcan ermetic.

Beneficii mai puţin cunoscute ale consumului de migdale. Ce efecte au aceste super-fructe oleaginoase asupra sănătăţii şi frumuseţii

Migdalele conţin vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E şi minerale precum: calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, molibden, seleniu. Pe lângă aceste elemente, aceste fructe delicioase sunt bogate şi în acid folic, acid pantotenic, glucide, apă, proteine, grăsimi mononesaturate. Pentru a beneficia din plin de toate proprietăţile lor, nutriţioniştii ne recomandă să le consumăm în stare crudă. De asemenea, pentru uşurarea digestiei, este recomandat să fie rehidratate cu cel puţin nouă ore înainte de a fi mâncate.

Beneficii:

  • Asigură buna funcţionare a inimii. 100 grame de migdale conţin 49,9 grame de grăsimi, din care 30,9 sunt mononesaturate. Acestea sunt grăsimi benefice, care favorizează scăderea colesterolului rău, astfel fiind protejat sistemul cardiovascular. În plus, graţie conţinutului bogat în magneziu şi în potasiu, aceste fructe delicioase menţin sănătatea vaselor de sânge, ajutând şi la reglarea tensiunii arteriale. Studiile arată că 45-50 de grame de migdale consumate zilnic reduc riscul dezvoltării afecţiunilor cardiovasculare;
  • Susţine funcţia cerebrală. Migdalele conţin riboflavină şi L-carnitină, substanţe care îmbunătăţesc activitatea creierului. Totodată, consumul de migdale reduce riscul de inflamaţie care ar putea conduce la apariţia afecţiunilor neurodegenerative precum demenţa şi boala Alzeimer;
  • Este recomandat în diabet datorită indicelui glicemic scăzut. Studiile arată că migdalele consumate la o singură masă pot reduce sarcina indicelui glicemic al întregii mese;
  • Asigură o digestie optimă. Consumul de migdale crude îmbunătăţeşte microflora intestinală, crescând concentraţia bacteriilor benefice. Totodată, fiind o sursă excelentă de fibre, migdalele previn constipaţia;
  • Favorizează slăbirea. Graţie grăsimilor sănătoase pe care le conţin, migdalele ajută la instalarea rapid a senzaţiei de saţietate şi astfel dispare nevoia de a consuma gustări nesănătoase.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.