Cum poți să-ți dai seama dacă un cont de Facebook a fost spart

Există mai multe modalități prin care vă puteți da seama că v-a fost spart contul și cum ar trebui să procedați într-o astfel de situație.

Cum poate fi spart un cont de Facebook

Există mai multe modalități prin care un cont ar putea să fie spart. Una dintre metode este prin PC-uri publice. Poți afla parola și sparge un cont facebook al unui utilizator dacă un PC public este accesat de persoane ce folosesc rețeaua de socializare americană.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Însă ce ar trebui să fie menționat este că sunt necesare anumite programe ce înregistrează absolut toate activitățile și cuvintele ce sunt tastate de persoane.

O altă metodă este cea phishing, potrivit geeki.ro. De exemplu pe un anumit website vi se cere sa va conectați cu contul de facebook, dacă dumneavoastra trebuie să vă logați în acest website, trebuie să fiți foarte atenti pentru că s-ar putea să fie o pagina fake ce salvează datele și le trimite în altă parte, ulterior va apărea și pagina facebook normală și vă veți putea conecta cu succes, și nu vă veți da seama de ce s-a întâmplat.

Sunt foarte multe site-uri de acest fel și este recomandat să aveți grijă.

Semne ca un cont de Facebook a fost spart

Contul tău ar putea fi spart dacă observi că:

  • Adresa ta de e-mail sau parola a fost schimbată.
  • Numele sau data nașterii a fost schimbată.
  • S-au trimis cereri de prietenie către persoane pe care nu le cunoști.
  • S-au trimis mesaje pe care nu le-ai scris tu.
  • S-au creat postări care nu-ți aparțin.

Ce poti face daca ai un cont de Facebook spart

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce ați dat click pe „End Activity” este să vă schimbați parola. Apoi apelați la Facebook pentru ajutor pentru a vă securiza contul.

Accesați secțiunea Conturi sparte din Centrul de ajutor pentru a primi ajutor imediat și apoi click pe „Securizați contul”. Facebook vă va trimite către o pagină în care vă veți putea loga și vă veți securiza contul.

Reprezentanții Facebook mai precizează că ”pierderea accesului la Pagina ta poate fi cauzată și de faptul că nu ești un reprezentant autorizat al subiectului sau conținutului Paginii sau de faptul că Pagina ta a fost raportată și ștearsă din cauză că încălca drepturile de proprietate intelectuală ale unei persoane.”

Cum să vă securizați contul

Facebook oferă mai multe opțiuni de securitate.

  • porniți Alerte de conectare pentru a primi notificări de fiecare dată când contul dvs. este folosit de pe un dispozitiv nou
  • porniți Autentificarea în doi pași
  • mergeți la Parole pentru aplicații și generați o parolă diferită pentru aplicația de Facebook

Sursa: b1.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.