Cum poţi schimba contractul pentru furnizarea energiei electrice la actualul furnizor. Exemple şi paşi de urmat

Aproximativ 6 milioane de consumatori casnici de energie electric (din cei puţin peste 8,7 milioane) au aflat abia după 1 ianuarie că li se va scumpi serviciul de furnizare a electricităţii, dacă nu schimbă contractual în piaţa concurenţială.

Potrivit ultimului ordin emis de ANRE pe acest segment, consumatorii pot opta până la data de 31 martie să schimbe contractual încheiat pentru piaţa reglementată (actual piaţă universal) într-unul pentru piaţa concurenţială, putând allege deopotrivă tipul de consum, modalitatea de emitere a facturii (electronic sau prin poştă), consumul lunar, etc.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

În cele ce urmează vom prezenta paşii de urmat pentru schimbarea contractului la doi dintre cei mai mari furnizori de energie electrică, Enel şi Electrica.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Astfel, clienţii Enel trebuie să ştie că:

– pot beneficia de serviciul universal rămânând în continuare în portofoliul societăţii la preţul din oferta de serviciu universal;

– pot beneficia de serviciul universal prin încheierea unui contract de furnizare cu un alt furnizor de ultimă instanţă, la preţul din oferta acestuia de serviciu universal;

– îşi pot exercita dreptul de a alege un furnizor cu care să încheie un contract de furnizare a energiei electrice în regim concurenţial.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.