Cum s-au desfășurat alegerile locale și europarlamentare din perspectiva IPJ Maramureș?

În urma analizei realizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă informăm că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut climatul de ordine și siguranță publică, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Maramureș au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism.

De la începutul procesului de vot au fost întocmite dosare penale pentru 9 posibile infracțiuni și au fost luate măsuri pentru aplicarea a 15 sancțiuni contravenționale (pentru continuarea campaniei electorale, fotografierea buletinului de vot, neîndepăratrea materialelor de propangandă, etc), în valoare de 6 200 de lei.

Vă reamintim că peste 1200 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Maramureș au fost implicați în misiuni de menținere a ordinii publice, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale.

O parte din angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt încă angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul și predarea, de către președinții birourilor electorale, a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către biroul electoral județean.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță, pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

Mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în ziua alegerilor europarlamentare și locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.