Cum să ai mai puține bătăi de cap cu mașina în sezonul rece. Ce trebuie să faci pentru siguranța automobilului tău

Cum să ai mai puține bătăi de cap cu mașina în sezonul rece. Ce trebuie să faci pentru siguranța automobilului tău

Sezonul rece bate la ușă, astfel că fiecare proprietar de autoturism se gândește deja la ce trebuie să facă în perioada iernii pentru ca mașina sa să nu aibă probleme din cauza frigului. 

Însă, sunt numeroase lucruri le care fiecare șofer trebuie să aibă grijă la începutul perioadei reci pentru că, dacă nu respecți anumite reguli, mașina ta poate avea de suferit. 

Așadar, venirea frigului reprezintă o adevărată corvoadă pentru șoferi, mai ales că trebuie să ajungă la un service auto și chiar să facă anumite achiziții. 

Însă, există posibilitatea ca lucrurile pe care le ai de făcut atunci când vine frigul să fie minimizate. Cum este posibil? Citește materialul de mai jos și vei găsi câteva răspunsuri care te vor ajuta să ai mai puține bătăi de cap cu automobilul tău. 

Cum poți să ai mai puține bătăi de cap la începutul sezonului rece

Atunci când iarna se apropie, mașina ta trebuie să treacă printr-o serie de modificări pentru ca aceasta să reziste temperaturilor scăzute din următoarele luni, dar și intemperiilor (polei, zăpadă, lapoviță, ploaie, ceață). 

Însă, poți să faci toate acestea cu mai puține bătăi de cap și cu timp câștigat? Iată ce te sfătuiesc specialiștii:

  • Dacă nu suporți drumurile sezoniere la un service pentru a schimba anvelopele de vară cu unele de vară și invers, în funcție de anotimpuri, este momentul să achiziționezi cauciucuri all season de pe e-roti.ro, iar bătaia de cap va fi mult mai mică la fiecare început de sezon, iar drumurile la service-ul auto pentru schimbarea anvelopelor nu vor mai exista. 
  • Obișnuiai să folosești antigel pentru iarnă și unul pentru vară? Poți opta pentru unul care poate fi utilizat atât în sezonul rece, cât și în cel cald, astfel că vei câștiga timp și nu vei mai fi nevoit să alergi la un service auto imediat ce se face frig. 
  • Dacă stai cu grijă că lichidul de parbriz pentru vară pe care îl ai deja pus în rezervorul special va îngheța până îl vei înlocui cu cel de iarnă, rezistent la temperaturi scăzute, atunci încearcă să stabilești o dată chiar de la începutul toamnei la care să faci acest schimb, în acest fel vei sta fără grijă și nu vei mai avea bătăi de cap în fiecare noapte mai rece în care temperatura va scădea sub cea recomandată pentru folosirea lichidului de parbriz de vară. 
  • Fă schimb de ulei la începutul toamnei! Dacă și tu ești genul de șofer care se îngrijorează mereu că ceva nu ar putea merge bine, atunci încearcă să schimbi uleiul chiar înainte de începerea frigului, în acest fel vei proteja motorul mai bine în perioada rece, iar tu vei sta fără griji chiar și atunci când temperatura va coborî sub 0 grade. 

Dacă și tu vrei să scapi de corvoada de dinaintea fiecărui sezon (mai ales înaintea celui rece) nu îți rămâne decât să ții cont de sfaturile din materialul de mai sus și vei observa o schimbare! Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.