Cum să alegi patul perfect pentru dormitor

În perioada pandemiei, decizia alegerii patului perfect este îngreunată de imposibilitatea fie a testării patului în sine, fie a documentării la fața locului. Conform studiilor de specialitate, petrecem aproximativ o treime din viață dormind, fapt pentru care alegerea acestui produs este una importantă.

Un somn într-un pat corespunzător înseamnă o persoană mult mai fericită pentru tot restul zilei. Natürlich v-a pregătit un ghid privind lucrurile pe care trebuie să le aveți în vedere în momentul achiziționării unui pat și de ce această piesă de mobilier este importantă.

  • Luați în considerare dimensiunea. Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont este ca patul să fie suficient de lung și de lat pentru a se potrivi cu înălțimea și greutatea dumneavoastră. De asemenea, luați în calcul dacă îl veți împărți cu un partener și de cât spațiu dispuneți pentru acest obiect de mobilier.
  • Evaluați problemele/nevoile fizice. Patul trebuie să ajute la ameliorarea problemelor fizice. Problemele gâtului sau problemele lombare determină cerințe suplimentare în vederea achiziționării unui produs de mobilier. De exemplu, Patul Box Spring cu saltea Star conține două saltele cu arcuri casate cu 7 zone și 500 de arcuri mici sensibile (care sunt cusute individual în casetă). Acestea conferă suport și se pliază după conturul corpului. Pe lângă acestea, salteaua este formată din 7 zone cu spumă de înaltă calitate (spumă poliuretanică) ce garantează obținerea confortului.
  • Nu neglijați aspectele estetice. Design-ul unei asemenea piese de mobiliar va face o mare diferență în dormitor deoarece va ocupa o parte semnificativă din încăpere. Acordați atenție stilului prezent în ceea ce privește cadrul, dar și forma patului. Tapițeria, determină în același mod stilul încăperii. Patul Saint Tropez conține o tapițerie din stofă, ce pune accent pe simplitate, abundenţă de linii şi forme cu accesorii clasice tip vintage. Exemplul anterior oferă un aer franţuzesc încăperii.
  • Profitați la maximum de spațiile de depozitare. Pentru camerele mici, un pat cu spații de depozitare este soluția ideală pentru păstrarea cearșafurilor, cărților sau a obiectelor utilizate frecvent.
  • Alegeți salteaua în funcție de pat și invers. Nu achiziționați un pat fără a vă gândi la saltea. Saltelele cu arcuri sunt ideale pentru paturile cu arcuri, în timp ce paturile cu lamele sunt mai puțin adecvate în asocierea cu saltelele din spumă. Oricând aveți posibilitatea, achiziționați în același timp un pat și o saltea (o saltea veche nu va rezista la fel de mult pe un pat nou).
  • Luați în considerare ușile și geamurile. Dacă urmează să așezați patul cu fața spre ușă, aveți în vedere faptul că orice lumină poate pătrunde în cameră și vă poate perturba somnul. În același timp, în momentul în care măsurați spațiul disponibil pentru pat, aveți în vedere și distanța necesară deschiderii ușii. Dacă vă gândiți să vă așezați patul lângă sau sub o fereastră, luați în considerare cât de bine au fost izolate geamurile deoarece odată cu trecerea anotimpurilor aflate în continuă schimbare, puteți fi predispuși la tot felul de probleme (de la căldură la curenți reci sau lumină prea puternică).
  • Primești ceea ce plătești. Cel mai bun pat nu este întotdeauna cel mai scump, dar nici cel mai ieftin. De asemenea, este de reținut faptul că un preț mai mic vă poate reduce confortul.

Un pat greșit poate duce la probleme musculare, dureri de spate sau lipsa somnului. Previne aceste lucruri prin achiziționarea unui produs adecvat nevoilor tale în cadrul paginii destinate paturilor pentru dormitor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.