Cum să determini copilul care este timid să fie sociabil? Iată 3 recomandări utile!

Cum să determini copilul care este timid să fie sociabil? Iată 3 recomandări utile!

Poză de Mikhail Nilov pe Pexels.com 

Fie că mergi la școală, fie că mergi în parc să însoțești copilul la joacă este ideal să observi din umbră comportamentul acestuia. Dacă tot timpul este supărat și acuză că nu este acceptat de către ceilalți copii, micuțul are nevoie de încurajare pentru a avea din ce în ce mai multă încredere în sine. În cazul în care se întâmplă și în absența ta aceste inconveniente, este momentul să iei măsuri eficiente pentru a scăpa copilul de timiditate și a-l motiva permanent. Dacă vrei să determini copilul timid să fie sociabil, vei descoperi în continuare 3 recomandări utile, pentru a obține rezultate optime.

Găsește soluția ideală pentru a determina copiii să socializeze!

Te-ai gândit vreodată de unde vine timiditatea sau dacă aceasta este înnăscută la copii și nu numai? Răspunsul este simplu, iar rezolvarea problemei depinde foarte mult de atitudinea ta și de metodele adoptate pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului.

Un copil sociabil va deveni un adult sănătos din punct de vedere emoțional, care se va descurca în orice situație dificilă, în sensul că va găsi soluția cea mai eficientă. Mai mult decât atât, într-o familie creștină poți conștientiza copilul de rolul lui pe această lume, pornind de la pilde și istorioare cu personaje biblice, care sunt adevărate modele de viață și comportament. 

Care sunt cele 3 recomandări utile pentru a reuși să transformi timiditatea în încredere?

  1. Fie că greșește, fie că reușește să ducă la îndeplinire o sarcină, felicită-ți copilul sau spune-i că ești alături de el pentru a finaliza acțiunea începută. Dacă nu reușești din prima încercare, dă-i curaj și susține-l permanent. Expresii de genul „nu poți”, „nu știi”, „ești nepriceput” nu-și au locul în educația copilului.
  2. Atunci când îi oferi copilului puterea exemplului este ideal să realizezi toate activitățile cu seriozitate și perseverență. Rugăciunea din cadrul familial este atât de benefică în fiecare familie creștină, încât vei simți rapid binecuvântare divină. Dacă ai în casă colecția de biblii pentru copii de la stephanus.ro te vei putea bizui permanent pe ajutor divin. Astfel, încrederea în sine va crește din ce în ce mai mult din moment ce copilul află răspunsuri la unele întrebări care îl frământă.
  3. Organizează-ți timpul în așa fel încât să ieși cât mai mult în aer liber cu copilul și să vă distrați împreună, pentru a afla ce nevoi are sau ce îl deranjează în relația cu ceilalți copii. Când afli cum se simte acesta și găsești o soluție, vei avea surprinderea să constați că micuțul îți imită o mulțime de gesturi și chiar comportamentul acestuia va fi mult îmbunătățit.

Cum îi dai copilului încredere în propriile forțe?

Dacă te ții de cuvânt de fiecare dată când promiți ceva și îi explici copilului ce se poate întâmpla dacă greșește o acțiune, acesta va corela vorbele cu faptele și va reuși să-și mențină echilibrul emoțional. Dacă o mamă are perioade dificile, copilul resimte rapid trăirile acesteia, precum un burete absorbant. În cazul în care mama este liniștită, copilul va fi la fel de liniștit. Dacă i se tot vorbește de rușine copilului, acesta se va închide într-o carapace greu de pătruns și socializarea poate deveni greoaie. Totul este să menții echilibrul în familie, să eviți discuțiile în contradictoriu și să construiești o relație perfectă.

Prin urmare, oferă-i copilului puterea exemplului dacă vrei să devină un adult încrezător în forțele proprii și să se descurce în situații mai puțin plăcute

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.