Cum să economisim bani de sărbători, chiar dacă pare o misiune imposibilă

cadouSezonul sărbătorilor de iarnă poate fi cea mai frumoasă perioadă a anului. Sunt multe momente de celebrat, familia se reuneşte, iei o pauză de la serviciu, se împart daruri, iar tradiţiile ne fac să strângem multe amintiri frumoase.

Dacă sărim peste vreo tradiţie din cauza bugetului limitat, am putea avea multe regrete. Până la urmă, este preţios să împărţim bucurii, chiar şi mărunte, în niciun caz să evităm să ne bucurăm. Dacă nu am reuşit să strângem bani din timp, iar bugetul este strâmtorat, există mereu soluţii. Iată câteva sfaturi despre cum putem chiar să economisim bani de sărbători.

1. Fă-ţi un buget

Poate fi cea mai neplăcută situaţie, dar este bine să ne facem din această activitate un obicei şi, de ce nu, un prieten bun. Vom fi realişti, ştiind clar ce ne permitem şi ce nu. Un expert în finanţe de la revista Forbes spunem că doar astfel vom ştii de la început ce sumă avem de cheltuit pentru sărbători, vom face mai uşor planul de cumpărături şi vom câştiga mult timp, citează site-ul Bustle.com

Ca regulă generală, în această perioadă trebuie să ne abţinem să folosim cardurile de credit. Ne vom păcăli că avem buget mai mare de cumpărături şi nu am face decât să începem anul cu o gaură în buget.

2. Încearcă ceva “homemade”

 Cele mai reuşite cadouri sunt cele făcute de mâna noastră. Deşi pare greu la început, vom vedea că lista chiar este bogată. Nu trebuie neapărat să ştii să croşetezi sau să pictezi, poţi face o prăjitură, poţi încerca să creezi o brăţară şi, de ce nu, să colorezi pietricelele strânse astă-vară de pe plajă, pe care să le pui într-un vas decorativ. Uită-te atent şi în cutia de souveniruri, poate poţi să personalizezi ceva pentru un prieten pasionat de călătorii. Pune-ţi mintea la contribuţie şi priveşte atent prin casă. Vei găsi idei!

3. Nu te simţi presat(ă) să strângi familia la tine acasă

Continuarea aici:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.