Cum să fii fericit în doar 15 minute: trucul „MAGIC” al unui călugăr tibetan

matthieu ricardUn călugăr budist tibetan în vărstă de 69 de ani, Matthieu Ricard, a fost desemnat cel mai fericit om din lume de oamenii de ştiinţă. Născut în Franţa, crescut într-o atmosferă intelectuală, cu tatăl filosof şi mama pictor, Ricard a făcut doctoratul în genetică moleculară dar a renunţat la tot pentru a fi călugăr în munţii Himalaya.

Matthieu Ricard a participat la un studiu vreme de 12 ani, condus de Richard Davidson, expert în neurologie de la Universitatea din Wisconsin. Studiul s-a concentrat pe efectul meditaţiei şi al compasiunii asupra creierului. În urma acestuia, s-a descoperit că atunci când Ricard medita, îşi simţea mintea liberă, uşoară.

Călugărul tibetan are un truc „magic” care te face fericit în doar 15 minute:

Ia pauză 15 minute de zi, stai singur şi gândeşte-te la lucruri frumoase. Da, e atât de simplu. Antrenează-ţi mintea să nu mai aibă gânduri negative în timpul acesta. În mod conştient, axează-te doar pe gânduri pozitive. Poate fi dificil la început dar, treptat, îţi poţi educa mintea aşa cum îţi doreşti.

Sună atât de simplu încât suntem tentaţi să ignorăm ideea doar pentru că e una dintre nenumăratele mantre educative pe care le-am mai auzit dar pentru care nu găsim niciodată timp şi răbdare. Atât de dezastruos este stilul nostru de viaţă astăzi încât ne e mai uşor să comandăm o pizza decât să stăm locului, noi cu noi, timp de 15 minute.

Mintea umană este un organ fabulos. Are potenţial nelimitat şi e mult mai puternic decât credem. E posibil să-ţi înveţi creierul să facă orice, chiar să fie fericit.

„Cu exerciţiile minţii, putem aduce nivelul de fericire la alt nivel. E precum alergatul. Dacă mă antrenez, e posibil să particip la un maraton. Nu voi deveni campion olimpic, dar e o diferenţă uriaşă între a te antrena şi a nu te antrena absolut deloc. Aşa că de ce să nu aplicăm asta minţii? Se spune că binevoinţa, atenţia, echilibrul emoţional, mobilitatea spirituală sunt abilităţi care se pot învăţa. Aşadar, dacă tragi linie, poţi spune că fericirea e un skill care poate fi exersat”, a declarat Matthieu Ricard pentru Business Insider.

Sursa: feminis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.