Cum să îți faci o casă cu bani putini si fără să intri în datorii?

A construi o casă fără să îți faci un credit bancar pare a fi un vis care nu va fi atins niciodată de către majoritatea oamenilor. Cu răbdare și un plan detaliat de economii însă, acest lucru ar fi posibil. Va fi nevoie de o perioadă semnificativă de timp și, cel mai probabil, va trebui să lucrezi în etape pe măsură ce banii vor continua să scadă și să crească din nou. Deși este un proces care poate dura mai mult decât ai vrea, îți va îmbunătăți cu siguranță calitatea vieții. Faptul de a știi că nu trebuie să plătești o rată și că poți face altceva cu banii poate fi înviorător.

Află ce poți face pentru a-ți construi casa fără a face un credit:

 1. Stabilește un obiectiv

  Progresul tău va trebui stabilit în raport cu un obiectiv realist pe care ți l-ai propus. Altfel îți va fi greu să investești banii pe care îi vei face pe parcurs în construirea casei și nu în alte lucruri si activitati care te-ar pute distrage de la scopul iniţial. În primul rând, va trebui să stabilești câți bani ai deja și îi poți aloca în construirea casei. Apoi, în baza dimensiunii și a funcționalității pe care locuinţa o va avea, estimează de ce sumă vei mai avea nevoie pentru a finaliza proiectul. Încearcă să economisești cât mai mulți bani, și nu te întinde la finisaje scumpe. Limitează-te la strictul necesar! 
 2. Încearcă să reduci cheltuielile din casa în care locuiești în prezent

  Pe cât posibil, încearcă să reduci cât mai mult cheltuielile din casa în care locuiești deja. Dacă ai un imobil mare cu multe cheltuieli, vinde casa și închiriază o locuință micuță, o garsonieră sau stai o perioadă cu părinții, dacă este posibil. Deși pare a fi un sacrificiu si un compromis destul de mare acum, a “anula” cheltuielile casei actuale, îți va permite să investești banii pe care îi vei obţine în noul cămin, astfel vei putea finaliza proiectul mai rapid. De îndată ce poți, cumpără pământul pentru noua casă.  
 3. Renunță la obiceiurile care pot însemna o pierdere prea mare de bani

Analizează bugetul și caută modalități de a renunța la orice cheltuială care nu este necesară sau pe care o vezi mai mult a fi inutilă, decât utilă. Ai putea să renunți la televiziunea prin cablu, abonamentele la sala de sport, sau la a cina în restaurante, înlocuindu-le cu metode mai puţin costisitoare, precum sportul practicat acasă şi gătitul în familie. Astfel vei putea redirecționa banii spre construirea casei. Dacă amândoi aveți un job, încercați să trăiți dintr-un singur venit, și investiți al doilea salariu în obiectivul vostru. Deși va trebui să strângi cureau, vei economisi de fapt bani mult mai rapid pentru casa ta.  

 

 • Valorifică lucrurile pe care le ai deja si pe care le poţi folosi, cumpârand doar câteva elemente de care ai nevoie

 

Mai mult decât atât, ai putea păstra o parte din lucrurile pe care le ai deja, iar pe cele pe care le consideri învechite, care prezintă urme de uzură, ori nu consideri ca se pliază stilului de amenajare pe care vrei să îl abordezi, vinde-le la un preţ decent, ca banii pe care îî câştigi să îi poţi investi, astfel, in lucrurile care îţi plac şi de care ai nevoie. Spre exemplu, îţi poţi achiziţiona aparatură electronică şi electrocasnică de ultimă generaţie, ca de exemplu un televizor nou. Consultă mai multe oferte înainte de a îl achiziţiona şi alege modelul preferat, care să se potrivească încărerii tale.

De asemenea, nu uita să te limitezi la strictul necesar, cumparând elementele de care ai nevoie pentru un trai decent şi confortabil, fără să cheltui banii pe produse electrocasnice pe care, cel mai probabil nu vei ajunge să le foloseşti. Accesând link-ul următor https://www.rombiz.ro/cuptoare-incorporabile/hansa/ vei descoperi oferte destul de bune pentru cuptoarele incorporabile, ce nu ar trebui să lipsească din nicio locuinţă modenră şi cochetă, întrucât este extrem de practic.

 1. Așteaptă-te la un progres lent

  Dacă vei construi casa în etape, vei avea suficient timp pentru a strânge banii necesari. De exemplu, ai putea să sapi fundația într-o lună, și abia luna viitoare să o torni. Astfel vei avea suficienți bani pentru fiecare etapă, fără să trebuiască să faci un împrumut. Asta poate să prelungească durata proiectului, dar nu te vei complica cu credite.  
 2. Implică-te!

  Implică-te cât mai mult în construirea casei. Ai putea să deprinzi abilitățile necesare pentru a zugrăvii singur sau pentru a îți asambla singur mobila. Cu cât mai mult vei face singur, cu atât nu va trebui să îi plătești pe alții să o facă. De asemenea, fă-te responsabil cu supravegherea muncitorilor, a electricienilor și a instalatorilor. Angajează-i personal și evită firmele care ți-i pun pe toți la dispoziție, deoarece te va costa mai mult.

E nevoie de o doză serioasă de curaj și de determinare, dar dacă toată lumea e implicată, imposibilul poate deveni foarte posibil. Cu multă răbdare și pași micuți poți să te bucuri în câțiva ani de casa visurilor tale, în care să ai parte de cele mai calde momente împreună cu cei care îți sunt dragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.