Cum să păstrezi alimentele astfel încât să rămână proaspete pentru mai mult timp?

Momentul în care ești nevoit să arunci unele dintre alimente după o anumită perioadă în care acestea s-au stricat este, cu siguranță unul destul de neplăcut. Te gândești la risipa de mâncare și implicit la cea de bani pe care o faci în felul acesta. Însă aceasta poate fi considerată una dintre problemele care are și o soluție atâta timp cât ești dispus să-ți schimbi unele obiceiuri. Astfel că, poți menține alimentele proaspete pentru mai mult timp dacă acorzi o atenție sporită modului în care le depozitezi. 

Iată așadar cum să păstrezi alimentele astfel încât acestea să rămână proaspete pentru mai mult timp 

  • Vita, peștele și puiul

Vita, peștele și carnea le vei păstra în cel mai răcoros loc din frigider, ideal fiind ca acestea să dispună de propriul sertar. În situația în care frigiderul îți permite, este indicat să setezi temperatura pentru locul de păstrare a cărnii la -1 grad. Păstrează carnea proaspătă, peștele ambalate în modul în care le-ai cumpărat, deoarece reambalarea crește riscul de a expune alimentele la bacterii dăunătoare.

  • Lactatele

Când cumperi alimente proaspete, le poți poziționa pe cele vechi în parte din față pentru a te asigura că le consumi până la data de expirare. Păstrează brânzeturile în ambalajul în care le-ai luat de la magazin până când le folosești, apoi înfășoară-le în hârtie sau folie. Când vine vorba de achiziționarea laptelui, ar fi indicat să-l cumperi în recipient de plastic deoarece bacteriile pot crește lângă gura de scurgere din carton și pot intra în paharul de lapte de fiecare dată când torni. Totodată nu depozita laptele în ușă deoarece acesta este cel mai cald loc din frigider. Ușa ar trebui să fie folosită doar pentru băuturi neperisabile. 

  • Fructele și legumele

Păastrează fructele și legumele separat, deoarece acestea pot provoca deteriorarea reciprocă. Totodată pot să rămână nespălate, având în vedere că umiditatea grăbește apariția mucegaiului. Împachetează-le apoi lejer într-o pungă de plastic. (mai puțin ciupercile care ar trebui să fie păstrate în pungi de carton). Citricile pot rezista și la temperatura camerei, însă după ce au trecut de maturitate, mutarea lor în frigider le va ajuta să rămână proaspete pentru mai mult timp. Dacă acestea încep să fie prea coapte, atunci le poți tăia cubulețe și să le congelezi, pentru a le folosi în viitoare băuturi. 

Când vine vorba de broccoli sau țelină, le poți înfășura în folie de staniol, iar în acest fel vor rezista în frigider până la 4 săptămâni. Păstează bananele la grămadă, pentru a întârzia degradarea acestora. O idee ar fi să învelești strâns tulpinile în folie alimentară și să le reacoperi de fiecare dată când scoți o banană din ciorchine, deoarece acest lucru ar trebui să împiedice etilena din tulpini să ajungă la restul bananelor. 

Nu în cele din urmă asigură-te că dispui de un frigider care funcționează în mod optim și oferă alimentelor temperatura necesară pentru ca acestea să reziste timp cât mai îndelungat. Investiția într-un frigider perfect funcțional, te va scuti din a mai arunca alimente care s-au stricat mai repede decât perioada prevăzută. Dacă consideri că ai nevoie de un nou frigider, poți accesa Altex.ro unde vei găsi modele variate, care includ funcții inovative. 

În concluzie când vine vorba de păstrarea alimentelor, fii sigur că oferi fiecăruia condițiile optime pentru a rezista cât mai mult timp. În funcție de produsele pe care le ai, va trebui să te asiguri că dispun de o anumită temperatură, sunt ambalate corespunzător și sunt așezate în locurile potrivite din frigider. Sursa foto: unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.