Cum să-ți alegi soneria fără fir potrivită nevoilor tale

Au trecut de mult vremurile în care strigatul la poartă era singura modalitate prin care puteai să informezi pe cineva că te afli în fața casei sale. Nu doar că fiecare om are propriul telefon, pe care îl poate folosi fără să ezite în astfel de situații, dar și locuințele dispun în acest moment de sisteme de alarmă care să-i informeze pe proprietari cu privire la apariția oricărui vizitator.

Soneria fără fir este o invenție care nu ar trebui să lipsească de la intrarea din casa ta, tocmai pentru a evita situațiile în care prietenii te sună din fața casei, dar telefonul tău este pe silent și nu-l auzi.

 Și pentru că te-ai hotărât să cumperi o sonerie fără fir, uite la ce trebuie să fii atent:

  • Raza de acțiune – ce distanță vrei să fie între butonul de pornire al soneriei și spațiul în care ai amplasat receptorul? Ține cont că vei plăti mai mult pentru o acoperire mai mare a suprafeței.
  • Melodia – noile modele permit utilizatorului să aleagă el însuși ce sunete vrea să audă atunci când este căutat de cineva. Chiar dacă acesta poate folosi melodiile implicite, poate, de asemenea, să opteze pentru selectarea propriilor melodii.
  • Capacitatea bateriei – tocmai pentru că alegi o sonerie fără fir, îți dorești ca aceasta să funcționeze la capacitate maximă, fără să te îngrijorezi constant asupra nivelului său de energie și fără să trebuiască să o încarci o dată pe săptămână. Alege, așadar, un astfel de sistem care are o baterie sănătoasă și care poate funcționa până la un an de zile sau chiar mai mult.
  • Numărul de receptoare – în funcție de modelul pe care îl cumperi, acesta poate dispune nu doar de un singur receptor, ci de mai multe, care pot fi amplasate în diferite locuri din casa ta. Dacă ai un spațiu foarte mare, care dispune și de o curte și de o grădină, poate că ți-ai dori să amplasezi câte un receptor în mai multe spații, pentru a fi sigur că auzi atunci când curierul sună la soneria fără fir sau când te caută un vecin la poartă.
  • Volumul soneriei fără fir – alege un sistem care să îți permită nu doar să îți selectezi melodiile preferate, dar care să nu aibă un volum prestabilit și care să se dovedească fie mult prea înalt, fie mult prea jos pentru nevoile tale auditive.
  • Instalarea ușoară – spre deosebire de o sonerie obișnuită, un sistem de sonerie wireless nu doar că permite o instalare facilă, indiferent de spațiul în care dorești să o amplasezi. Mai mult, acesta permite chiar și mutarea sa într-un alt spațiu, în cazul în care dorești să modifici spațiul sau ți se pare că locul inițial în care ai amplasat soneria nu este suficient de accesibil pentru vizitatorii tăi.

O astfel de investiție este cu atât mai scumpă, cu cât funcțiile suplimentare și performanțele crescute sunt mai mari. Prin urmare, dacă îți dorești o variantă comună, care să nu aibă opțiuni de personalizare a muzicii, spre exemplu, poți plăti un preț mai mic pentru soneria ta wireless.

Și dacă tot vrei să-ți cumperi un astfel de sistem, poate vrei să-ți modifici și tipul de întrerupătoare pe care le ai în casă, cu un întrerupător cap scară, care îți permite să aprinzi sau să stingi lumina din mai multe puncte ale aceleiași camere.

Doar știi cât de incomod este să trebuiască să te dai jos din pat, atunci când aproape ai adormit, doar ca să stingi lumina. Sau cât de inconfortabil este să bâjbâi prin întuneric, cu lanterna de la telefon, ca să găsești întrerupătorul, ca să poți merge la baie.

Poate că aceste obiecte ți se par neimportante. Și poate că ai dreptate să nu le situezi la începutul listei tale de priorități. Însă, pentru a avea un cămin cât mai confortabil, este recomandat să acorzi atenție sporită chiar și celor mai comune obiecte din casa ta. Întreaga stare de spirit ți se poate schimba dacă faci alegerile corecte pentru tine și pentru locuința ta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.