Cum să-ți utilezi bucătăria într-un mod stilat și personal? Află 3 sfaturi de design interior

Îți redecorezi bucătăria și îți dorești să o faci să arate într-un mod mai stilat, dar totuși cu personalitate? Minimalismul îți sună bine? Acesta este un curent estetic care a devenit destul de popular în ultimii ani, mai ales în domeniul designului de interior, din cauza faptului că simplitatea formelor și alegerea culorilor mai calme creează în casă o atmosferă de curățenie și liniște. Descoperă în rândurile ce urmează cum poți să-ți redecorezi și tu bucătăria într-un mod minimalist.

Iată 3 sfaturi de design interior pentru a-ți amenaja bucătăria cu gust

  1.     Fii atent la gama cromatică

În primul rând, gama cromatică pe care o alegi joacă un rol foarte important în percepția întregii estetici a bucătăriei. Poți merge într-o zonă de all black, super clasică și elegantă, sau către nuanțe neutre și pământii. Culorile vibrante și nebune precum roșu, culorile neon sau cele foarte puternice ar merge încadrate spre maximalism, cu o tonă de texturi și obiecte decorative. Dacă tu îți dorești ceva minimalist, alege o culoare care simți că te reprezintă și apoi folosește-o într-un mod simplu și cât mai natural. Este important să ții cont de culorile fiecărei piese implicate, nu doar a mobilei. Alege de pe altex.ro o ladă frigorifică, un aragaz și un frigider care sunt pe placul tău, după care încearcă să analizezi cum s-ar putea încadra în aspectul total al încăperii. Consultă-te cu un specialist dacă simți nevoia!

  1.     Compartimentează tot

Un aspect vital în construirea și susținerea unui design minimalist este compartimentarea tuturor elementelor. Fiecare ustensilă trebuie grupată în zona ei și mai apoi totul trebuie ascuns prin adăugarea de dulapuri, sertare, uși glisante și alte accesorii. Evită să lași prea multe la vedere pentru a nu încărca vizual estetica încăperii. În acest fel va fi mai ușor să menții curățenia și să găsești fiecare lucru de care ai nevoie știind că se află la locul lui.

  1.     Renunță la decorațiuni inutile

Dat fiind faptul că în bucătărie ai nevoie de spațiu de mișcare, util ar fi să renunți la orice tip de decorațiuni care nu au un rol anume în a te ajuta cu treaba de acolo. Acestea nu fac nimic altceva decât să încarce vizual locul și să stea în calea stilului minimalist pe care îți dorești să-l abordezi. Păstrează plantele decorative, lampele și orice alt obiect decorativ pentru zona de living sau altă parte a casei, dar lasă totul cât mai clean în bucătărie.

Așadar, ține cont de aceste trei sfaturi pentru a crea planul perfect pentru o bucătărie elegantă, cu bun gust, în stil minimalist. O paletă cromatică bine aleasă cu o compartimentare ca la carte într-un mediu curat și simplu, fără decorațiuni inutile, este chiar rețeta perfectă pentru alcătuirea imaginii ultramoderne pe care o visezi. În cazul în care simți că te pierzi în detalii, apelează la ajutorul unui designer de interior și consultă-te cu el pentru a stabili cum ați putea să puneți în practică toate aceste aspecte.

Sursă foto pexels.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.