Cum scapi de mirosul urât din bucătărie. Cea mai simplă metodă pe bază de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în gospodărie, devenind unul din ingredientul care a început să fie utilizat tot mai mult și în afara preparatelor culinare. Acest ingredient minune are numeroase alte întrebuințări în gospodărie.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cu toții ne dorim în permanență ca locuința noastră să fie curată și să miroasă frumos. Mulți dintre noi întâmpinăm dificultăți în a elimina mirosurile neplăcute din casă, în special cele care rămân în bucătărie, după ce gătim. Dar cum putem reîmprospăta aerul din locuință? E bine de știut că există o metodă foarte simplă pentru acest lucru și anume bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, leacul magic pentru bucătărie

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat în trecut mamele și bunicile noastre pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. Dacă totuși refuzai să crezi până acum că acest truc te poate scăpa de murdărie, în special în curățenia de toamnă, ei bine află că de fapt bicarbonatul de sodiu te mai ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute din locuință, pe care își dorești cu ardoare să le scoți, dar nu știi cum. Când gătim, spre exemplu, vaporii și reziduurile se lipesc de toate suprafețele din jur care provoacă, ulterior, declanșarea unor mirosuri mai puțin agreate în bucătărie, care se pot duce ulterior în baie și chiar și în restul camerelor. Dat fiind faptul că majoritatea odorizantelor de cameră s-au dovedit a fi nocive pentru mediul înconjurător, iată ce poți face cu doar un singur ingredient pe care cu siguranță că îl ai rătăcit printr-un sertar.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un borcan și 10-15 picături din uleiul esențial pe care îl preferi. Apoi, vei avea nevoie de o cârpă sau de o lavetă și de un elastic sau de o panglică. Borcanul în care ai adăugat bicarbonatul și uleiul esențial se acoperă la gură cu bucata de pânză și se leagă. Când observi că efectul nu mai este la fel de puternic, poți să agiți borcanul pentru reîmprospătare.

Bicarbonatul de sodiu, minuni pentru baia ta

Desigur că nu scăpăm de mirosurile neplăcute nici în baie. Dar există vești bune în acest sens! Bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău în procesul de îndepărtare a petelor, dar și în cel al eliminării mirosurilor urâte. Cum poți face acest lucru?

Întâi de toate trebuie să reții un aspect important și anume ca să previi mirosurile neplăcute din baie, cel mai important aspect este să găsești o modalitate prin care să reții umezeala. Pulverizează bicarbonatul pe perdele, covoare, rafturi și chiar în pantofi care tind să rețină umezeală. Ulterior pentru a încheia întregul procedeu, poți finisa suprafețele din baie cu ajutorului oțetului, întrucât acest produs ucide ciupercile și mucegaiul care afectează frecvent băile.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.