Cum se folosește bicarbonatul de sodiu în grădină – Sfaturi care te vor ajuta

În ciuda faptului că bicarbonatul de sodiu (sau cum i se spune uzual soda de mâncare) este un produs pur chimic, acesta nu este deloc nociv.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Din contra, el şi-a găsit o serie de utilizări în bucătărie.Însă bicarbonatul poate fi folosit nu doar la copturi, băuturi răcoritoare etc. Cu ajutorul lui îţi poţi aduce grădina în ordine. Iată cum poţi face asta.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

1. Dacă vei presăra la rădacina roşiilor bicarbonat de sodiu, roşiile vor deveni mai dulci.

Acest efect se datorează faptului că bicarbonatul are capacitatea de a neutraliza acizii, astfel încât gustul dulce al roşiilor devine mai pronunţat.

2. Dacă vrei ca o plantă să înflorească mai repede, dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă şi pulverizează apa peste flori şi la rădăcină.

3. Dacă solul din grădina ta este acid, la stropitul plantelor adaugă bicarbonat de sodiu şi acesta va neutraliza acidul. Îţi recomandăm să faci asta mai ales lânga tufele de coacăze, pentru că acestea sunt cele mai sensibile la solul acid.

4. Dacă vrei să prelungeşti viaţa florilor tăiate, adaugă în apă puţin bicarbonat de sodiu.

5. Dacă păduchii au atacat o plantă, prepară un amestec dintr-o linguriţă de bicarbonat şi un sfert de ceaşcă de ulei şi pulverizează acest amestec peste plantă.

6. Dacă te-ai săturat de muşuroaiele de furnici din grădină, pulverizează abil peste acestea cu apă în care ai dizolvat bicarbonat şi furnicile vor fugi. Acest procedeu poate fi utilizat şi contra furnicilor din locuinţă. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat, pulverizează în zonele invadate de furnici şi ai scăpat de ele pentru totdeauna! Poţi pulveriza chiar şi la baza copacilor pentru a-i feri de invadarea rozătoarelor, dar nu în cantităţi mari.

7. Pachetele ataşate florilor nu sunt chiar cea mai bună opţiune atunci când vine vorba de menţinerea prospeţimii florilor. Mai degrabă optează pentru bicarbonat de sodiu.

8. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la îndemână care te ajută să cureţi vasele de lut din curte (spre exemplu, ghivecele cu flori). Presară bicarbonat pe recipiente şi foloseşte o cârpă moale pentru a îndepărta mizeria.

9. Folosind bicarbonatul de sodiu, vei ţine melcii departe de plantele tale. Presară putin bicarbonat la colţurile straturilor sau grădinii şi problema s-a rezolvat.

10. Soda de mâncare te scapă şi de ciuperci – amestecă patru linguri de bicarbonat cu patru litri de apă. Aplică pe plante.

11. Bicarbonatul este şi un ajutor pentru ghivece – înainte de a pune pământ în ele, adaugă un strat subţire de bicarbonat pe pereţii interiori. Îţi va menţine plantele mai proaspete pentru mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.