Cum va evolua starea vremii în Maramureș?

Vremea a fost mai rece decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Local in zona de munte a nins slab. Cantitatea maxima de apa inregistrta a fost de 4./mp la statia meteo Iezer. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost de 4 grade la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 5 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -15 grade, Targu Lapus -9 grade, Cavnic -8 grade, Baia Mare -7 grade, Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei -5 grade. Stratul de zapada masoara pana la 65 cm la statia meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed, cu exceptia DN18, in Pasul Prislop, unde pe partea carosabila se gaseste intre km 160 si km 180 un strat de zapada framantata. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 9 utilaje si au raspandit 52 tone de material antiderapant pe DN 18 si DN 17C. Cerul este partial acoperit in zona de munte si senin in rest. Vantul prezinta intensificari temporare in zona inalta de munte de pana la 20 km/h. Vizibilitatea in trafic este buna.

Vremea va fi usor mai rece decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in cursul serii si al noptii. Spre sfarsitul intervalului pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.