Cum va fi vremea azi în Maramureş?

Vremea a fost închisă şi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Temporar au căzut precipitaţii sub formă de ploaie şi burniţă, iar pe crestele montane sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a fost de 19 l/mp în Baia Mare. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 61 km/h, la staţia meteo Iezer. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 2 grade la Ocna Şugatag şi 5 grade în Baia Mare. Local la munte şi izolat în zonele joase s-a semnalat ceaţa. Cel mai rece a fost la Cavnic, Târgu Lăpuş şi Ocna Şugatag 1 grad. Stratul de zăpadă măsura aseară până la 8 cm, la staţia meteo Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat şi umed. Cerul este acoperit şi plouă pe arii extinse în judeţ. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste.

Se semnalează ceaţă pe DN17C, iar vizibilitatea în trafic este redusă sub 200 de metri. CJSU recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să folosească luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule, să evite manevrele riscante şi depăşirile. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu şapte utilaje şi au împrăştiat 45 tone de material antiderapant pe DN18 si DN17C.

Vremea va fi caldă pentru această perioadă în judeţ. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua. În cursul nopţii, în zona montană, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă. Local cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp şi izolat, îndeosebi în zona de munte, 20-25 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare, iar pe crestele înalte rafalele vor depăşi 70-80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade, iar cele minime între 3 şi 6 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.