Cum vom petrece sărbătorile de iarnă?

Conform lui Raed Arafat, secretar de stat al MAI, Guvernul va aproba prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. Această măsură va continua cu respectarea normelor în vigoare începând cu 14 decembrie. Pe lângă măsurile de distanțare fizică, se va semna și un act normativ în ce privește activitatea turistică montană. Operatorii de transport prin rețele de cablu vor trebui să ocupe jumătate din capacitatea telescaunului.

”Dacă o cabină are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a subliniat Raed Arafat.

De asemenea, secretarul de stat al MAI îndeamnă cetățenii să se gândească la sănătatea lor. Astfel nu vor fi aprobate petrecerile în stradă sau în fața blocului, cum eram obișnuiți anii trecuți la trecerea dintre ani. Colindatul de asemenea va avea de suferit datorită restricțiilor cuprinse în starea de alertă.

”Sfatul este să evitați acest lucru, chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă, mai stai un pic, riscul de infecție crește mult” a declarat secretarul de stat al MAI.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.