Cum vor fi testați antidrog copiii în școli. Anunțul ministrului Educației: „Vorbim de o serie întreagă de acțiuni”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat de ce se dorește testarea antidrog a elevilor și cum se vor realiza aceste teste.

Specialiștii de la Ministerul Educației lucrează la o lege pentru testarea antidrog în școli, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, cea care a adăugat că grupul de lucru va pune toate detaliile la punct în următoarele două luni, iar testele vor viza doar elevii care atrag suspiciuni.

Întrebată de ce se dorește, de fapt, această testare antidrog a copiilor, ministrul Educației a spus, în exclusivitate la Antena 3:

„În acest moment vorbim de un plan național de acțiune pentru siguranță școlară.

Citește și: Erori uriașe la testarea antidrog din trafic. Peste 40% dintre rezultate sunt fals pozitive

Obiectivul este siguranța în școală pentru a putea avea un proces educațional de calitate și pentru a avea școli în care elevii și profesorii se simt în siguranță.

În plan național pe care l-au semnat împreună Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei și Ministerul Culturii. Vorbim de o serie întreagă de acțiuni.

Între ele este și elaborarea unui cadru normativ care să faciliteze depistarea consumului de droguri în școli pe baza unor proceduri:

1. Să implice acordul părințiilor.

2. Să asigure confidențialitatea și nediscriminarea.

3. Să evite stigmatizarea sau bulling-ul”, a spus Ligia Deca.

Întrebată ce se va întâmpla în momentul în care un copil suspect că este consumator va fi depistat pozitiv, Ligia Deca a spus:

„Primul pas pe care trebuie să-l facem în cazul confirmării unei astfel de suspiciuni este să fie informată familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.