Cum vor începe școlile fizic din 8 februarie. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Regulile pentru începerea şcolii au fost în sfârşit anunţate. Copiii care vor merge fizic la cursuri vor purta în permanenţă masca de protecţie, mai puţin, cei de grădiniţă.

Elevii trebuie să respecte o distanţă de un metru faţă de colegi şi li se vor face teste rapide dacă au simptome, însă numai cu acordul părinţilor.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Elev: ″Deci, să recapitulăm regulile: 1. Purtăm masca pe tot parcursul orelor. 2. distanţa de 1 metru faţă de mine şi colegii de clasă. 3. nu mâncăm împreună. simplu! putem merge la școală″⁣.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Copiii vor avea culoare speciale pe holuri, dezinfectant la fiecare pas, iar pauzele vor fi decalate pentru a nu se crea îmbulzeală. Inclusiv la educaţie fizică vor purta măşti.

Elevă: ″Nouă, clasei noastre, ne-a venit o idee: să ne personalizăm măştile, iar aşa o să fie vesele şi colorate şi cu toţii vom avea stilul nostru propriu″⁣.

Triajul elevilor la intrarea în şcoli va fi unul observaţional, adică un profesor desemnat sau un asistent va vedea din ochi care este starea elevilor.

Dacă la acest triaj de la intrarea în unitatea de învăţământ ori în timpul orelor, un elev prezintă simptome, el va fi dus de urgenţă, de către un angajat desemnat de şcoală, direct în cabinetul medical şcolar. Va fi anunţat părintele copilului care îşi va da acordul asupra testării rapide, prin telefon, whatsapp ori mail. Testarea va fi făcută doar de către asistente medicale şi medici şcolari, dar ştim că în mii de unităţi de învăţământ nu există personal pregătit. În acele situaţii va fi anunţat DSP.

În cazul în care elevul nu merge la şcoală pentru că prezintă simptome, nu va avea absenţe în catalog, iar adeverinţele medicale care atestă faptul că elevii, aparţinătorii lor sau cadrele didactice au anumite vulnerabilităţi, pot fi trimise la şcoală în format electronic.

Copiii vor sta câte doi în bancă şi vor păstra o distanţă de 1 metru între ei, atât în clase cât şi pe holuri.

Sorin Câmpeanu: ”Doi în bancă nu e un sistem doar în România, a funcţionat în state care nu au închis şcolile şi nu a generat o creştere a ratei de infectare. Nu are rost să impunem reguli care nu se pot respecta″.

Dacă într-o grădiniţă sau într-o clasă va fi depistat un singur caz pozitiv, întreaga grupă sau clasă va sta în izolare 14 zile. Dacă într-o clasă de gimnaziu ori liceu vor fi doi elevi pozitivi, automat clasa respectivă trece la cursuri online pentru două săptămâni.

În cazul profesorilor, conform ordinului, la un caz pozitiv se va face o anchetă epidemiologică şi în funcţie de contacții direcţi şi de răspândirea virusului, DSP va decide intrarea şcolii în carantină.

Astăzi ministrul Educaţiei le-a prezentat regulile celor 42 de inspectori din ţară.

De luni se vor deschide inclusiv internatele şi cantinele şcolare, iar parinții vor afla în ce scenariu este grădiniţa ori școala copilului de la unităţile de învăţământ ori de pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.