Cupa „Ciclist junior” Fărcașa,ediția I-îi, 2017 a fost un real succes!

În cadrul activităților extrașcolare, Primăria Fărcașa a cumpărat pentru copiii de la Scoala gimnazială „Lucian Blaga”  30 de biciclete, complet echipate, căști și accesorii  pe care copiii le folosesc în drumeții sau la diferite competiții școlare iar acum, la initiativa unui părinte-Cosmin Pop din Ulmeni, al cărui fiu învață la școala din Fărcașa- s-a decis lansarea unei noi provocari pentru copiii pasionați de ciclism: organizarea unui concurs de anvergură dotat și cu premii substanțiale.

Din punct de vedere tehnic  și al asistenței de specialitate partener a fost Asociația Fun Bikers din Zalău reprezențată de d-l Fogarasi Zoltan.

De organizarea propriu-zisă a concursului, logistică, dotări suplimentare s-au ocupat Claudiu Marinca, consilierul primarului Ioan Stegeran, echipa de voluntari de la firma EATON(manager general Pamela Pop) , profesorii de la școală și echipa Primăriei Fărcașa.

Concursul a stârnit o adevărată emulație astfel că la ora anunțată, însoțiți de părinți, bunici ori frații mai mari, la startul competiției s-au aliniat un număr de 150 de copii, băieți și fete care au fost împărțiți pe patru categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-15 ani. La înscriere fiecare participant a primit din partea sponsorilor câte un rucsăcel având în interior un sandvici, apă, ciocolată și o banană.

Traseul ales, pe două drumuri de exploatație agricola, asfaltate, a măsurat 2600 de metri și a fost parcurs o dată sau de două ori în funcție de vârsta concurenților.

La capătul unor întreceri viu disputate, concurenții făcând eforturi pentru o clasare cât mai bună , au fost desemnați și laureații după cum urmează:

Categoria 6 – 8 ani

Băieți: locul  I Bud Samuel, locul II Vele David, locul III  Onț Cristian

Fete:  locul  I Laza Oana ; locul II Soponar Carina și  Hojda Miruna, locul III Făt Emanuela.

Categoria 9-10 ani

Băieți: locul I Covaciu Darius, locul II  Cristea George , locul III Morcan Alex

Fete: locul I Mărieș Roberta , locul II Andreica Denisa, locul III Laza Iulia

Categoria 11-12 ani

Băieți: premiu de excelență  Vele Gabriel ,

locul I Lopată Andrei, locul II Vancea Florin, locul III Podină Daniel

Fete: locul I Span Patricia, locul II Ghiman Antonia, locul III Mereucz Maria

Categoria 13-15 ani

Băieți: locul I Deac Șerban; locul II Fârtea Raul; locul III Bud Demetrius;

Fete: locul I Bonte Adriana, locul II Pop Abigail, locul III Borlan Sonia;

Învingătorii de la fiecare categorie au fost recompensați cu câte o bicicletă performantă, diplomă și medalie  iar ocupanții locurilor 2 și 3 au primit medalii, diplome și  premii constând în diferite materiale sportive din domeniul ciclismului.

Toți concurenții au participat și la o tombolă unde, în urma tragerii la sorți, 20 de copii au câștigat alte premii oferite de sponsori.

Primarul comunei Fărcașa, d-l Ioan Stegeran, a ținut să facă câteva remarci:

Ioan Stegeran:

„ Acum câțiva ani,când am cumpărat acele biciclete, m-am gândit în primul rând la necesitatea de a oferi copiilor din comuna Fărcașa, posibilitatea de a practica sportul si de a avea un stil de viață sănătos. Am dezvoltat apoi ideea și cu alte sporturi, înot și schi și iată, concursul de astăzi a fost o încununare a celor gândite atunci. Mă bucur foarte mult și am o satisfacție deosebită când văd câți copii au venit azi, aici, să participe la concurs. Mulțumesc partenerilor nostri în acest proiect, firmei Eaton,d-soarei director Pamela Pop, Interbus,Fun bikers Zalău și celorlați sponsori pentru faptul că au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și ne-au ajutat cu tot ceea ce trebuie pentru ca azi să avem o manifestare reușită. Pentru unii dintre participanti a fost mai greu, unii chiar au avut nevoie de ajutor, dar,cu această ocazie, au putut să vadă cum este să participi la un concurs adevărat în care fiecare este pe cont propriu și unde ești supus la presiune. Sunt convins că au ieșit mai căliți la final. Sunt bucuros deasemenea când văd satisfacția de pe chipul copiilor care au câștigat și au intrat în posesia bicicletelor oferite învingătorilor,bucuria de pe fețele celor care au urcat pe podium iar imaginea lor trebuie să constituie, pe viitor, un imbold spre performanță pentru toți participanții .

Vă felicit și vă urez mult succes în continuare”

Viorelia Vele,director Scoala gimnazială„ Lucian Blaga” Fărcașa:

„ A fost o manifestare deosebit de reușită și vreau să mulțumesc d-lui primar Ioan Stegeran și autorităților locale pentru solicitudinea de care dau dovadă întotdeauna când este vorba despre școală și elevi.Mulțumesc și sponsorilor care ne-au fost alături, d-lui Fogarași pentru suportul tehnic,colegilor profesori, care au monitorizat tot traseul și tuturor celor care au ajutat la reușita acestei manifestări. ”

Erdei Zoltan,manager de calitate firma EATON:

„Sunt bucuros că am putut ajuta și noi prin ceea ce însemnă logistica pusă la dispoziția organizatorilor și ne bucurăm că am putut fi de folos.A fost o manifestare foarte reușită și promitem,încă de pe acum, să fim prezenți și la edițiile viitoare.

Vasile Borlan,părinte, Sălsig:

Eu nu locuiesc în comuna Fărcașa, sunt din Sălsig, dar fiica mea învață la școala din Fărcașa. Nu că n-ar fi putut frecventa cursurile școlii din Sălsig, ar fi putut și i-ar fi fost mai comod dar, ne-a tot bătut la cap pe mine și pe soție să o înscriem la scoala din Fărcașa pentru că aici sunt o serie de activități extrascolare:cursuri de schi, cursuri de înot, ciclism, numeroase competiții sportive, excursii etc. iar ea vrea neapărat să participe. Si, pot să vă spun că mă felicit pentru alegerea făcută și nu regret nici o clipă gestul  pentru că, la Fărcașa, elevii beneficiază de condiții excepționale de studiu și recreere. O școală modernă, dotată cu tot ceea ce e nevoie și profesori foarte buni . Domnul primar Stegeran dă dovadă de viziuni moderne iar rezultatele se văd prin aspectul comunei și prin realizări. Azi sunt si mai satisfăcut pentru că,la categoria 13-15 ani fete, fiica mea s-a clasat între primele trei și este pe podium! ”

La finalul manifestărilor toți participantii, concurenți,spectatori și organizatori au fost invitați să participe la o masă câmpenească unde s-au servit ,din abundență, apetisante  bucate tradiționale.

Galerie foto : Comuna-Farcasa-Maramures

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.