Curs postuniversitar la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare

Medici, farmacişti, biologi şi biochimişti din Maramureş au participat la sfârşitul săptămânii trecute, în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie la cursul postuniversitar având ca temă: Medicina călătorului – Managementul Bolilor Infecţioase asociate călătoriilor.

Medici de renume de la Clinica de Boli Infecţioase din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca , dr. Monica Munteanu însoţită de echipa de specialişti în boli infecţioase au prezentat problemele actuale în medicina de călătorie.

În fiecare an Clinica de Boli infecţioase din Cluj Napoca, în parteneriat cu Spitalul de Boli Infecţioase şi psihiatrie Baia Mare organizează cursuri pentru medicii de toate specialităţile din judeţ, cu participare numeroasă şi interes în domeniul patologiei infecţioase.

Temele discutate sunt de interese pentru medicii din Judeţul Maramureş, dovadă participarea în număr mare în fiecare an.

Cursul a avut o tematică profilată pe următoarele teme: Evaluarea stării de sănătate, consilierea înainte şi post călătorie, Imunizarea călătorului în vaccinare, Boli infecţioase emergente şi reemergente cu transmitere digestivă, Actualităţi în epidemiologia, diagnosticul şi managementul malariei, infecţia cu virusul Ebola şi Zika. În cadrul temei Boli infecţioase emergente şi reemergente cu transmitere respiratorie – Gripa sezonieră şi Infecţia cu Legionella pneumophila.  O temă aparte ua fost şi Manifestările cutanate infecţioase şi non-infecţioase la pacienţii reîntorşi din călătorii.

Cursul postuniversitar organizat de Clinica de Boli infecţioase cu acreditarea UMF Iuliu Haţieganu Cluj Napoca a venit în sprijinul medicilor, biologilor, biochimişti şi farmacişti.  Este parte din Programul de educaţie medicală continuă, pe baza căruia se evaluează activitatea de perfecţionare profesională a medicilor, biologilor, biochimiştilor şi farmaciştilor şi cuantificat în credite EMC.

Biroul de presă al Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.