Cutremur puternic în Maroc, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Sunt sute de morţi şi răniţi potrivit primelor estimări

Un cutremur puternic a lovit Marocul, ucigând cel puțin 296 de persoane. Seismul, care a avut o magnitudine de 6,8 pe scara Richter, s-a produs la aproximativ 70 de kilometri de Marrakech.

Majoritatea deceselor au avut loc în zonele montane greu accesibile, unde multe clădiri sunt construite din materiale fragile. Ministerul de Interne a declarat că estevorba despre un bilanț preliminar al morților și că 153 de persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

Mai multe clădiri au fost distruse, iar locuitorii marilor orașe au fugit din case lor.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraș mare de epicentru, au declarat că unele clădiri s-au prăbușit în orașul vechi, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, iar televiziunea locală a prezentat imagini cu turnul unei moschei căzut și cu moloz pe mașinile distruse.

Canalul de știri pan-arab al-Arabiya a raportat că au fost ucise cinci persoane dintr-o familie.

Ministerul de Interne, în declarația sa televizată privind bilanțul victimelor, a îndemnat la calm și a precizat că seismul a lovit provinciile Al Haouz, Ouarzazate, Marrakech, Azilal, Chichaoua și Taroudant.

Centrul geofizic al Marocului a declarat că seismul s-a produs în zona Ighil din Marele Atlas, cu o magnitudine de 7,2. Serviciul de prospecțiuni geologice al SUA a estimat magnitudinea cutremurului la 6,8 și a precizat că acesta s-a produs la o adâncime relativ mică, de 18,5 km. sursa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.