Cutremurător! Bietul copil. O boală rară a făcut ca unui băiat să îi apară „coarne de diavol”. FOTO

Cutremurător! Bietul copil. O boală rară a făcut ca unui băiat să îi apară „coarne de diavol”. FOTO
Un copil din Filipine care s-a născut cu o boală rară la creier se confruntă în prezent cu un craniu deformat. Băiatul în vârstă de aproape doi ani pare să aibă „coarne de diavol” în urma unei interenții chirurgicale pe care a suferit-o pentru a-i fi redusă presiunea intracraniană.

Copilul, Clyne Solano, în vârstă de 22 de luni, a fost născut cu o anomalie ce presupune existența unui creier de dimensiuni mici și a unui fluid în craniu.

Băiatul a fost supus unei intervenții chirurgicale în luna martie a acestui an, pentru a-i fi redusă presiunea intracraniană. Însă, părți ale craniului său s-au deformat acolo unde creierul copilului nu s-a dezvoltat. Astfel, craniul copilului pare să aibă „coarne”.

Clyne Solano are acum nevoie de o intervenție chirurgicală pentru reconstrucția craniului. Însă, mama lui este îngrijorată că fiul ei este prea slăbit pentru a putea suporta încă o operație.

„Îmi este greu să iau o decizie acum. Dacă nu alegem să îl operăm din nou, capul lui va arăta așa pentru tot restul vieții lui”, a spus Justine Gatarin, mama copilului, în vârstă de 21 de ani.
Boala de care suferă Clyne Solano, „Hidranencefalie”, este o afecțiune în care emisferele cerebrale ale creierului sunt absente și înlocuite cu saculete umplute cu lichid cefalorahidian. În mod obișnuit, cerebelul și trunchiul cerebral se formează în mod normal. Această anomalie poate cauza dizabilități poate afecta capacitățile intelectuale și poate duce la crize și probleme de vedere.

Hidranencefalia este incurabilă, iar tratamentul implică folosirea unui tub pentru eliminarea lichidului din craniu. Nu se știe câți copii suferă de această anomalie, dar, de obicei, aceștia nu ajung la maturitate – cei mai mulți mor înainte de a fi născuți ori la câteva luni după naștere.

Totuși, mama lui Clyde Solano a spus că a auzit de cazuri în care copii cu această anomalie au trăit până în anii adolescenței și a declarat că ea va lupta atât timp cât o va face și fiul ei. Ea a spus că a vândut cam tot ce deține pentru a-și trata fiul.

Medicii sunt optimiști în privința speranței la viață a lui Clyde, car este îngrijit la Philippines Children’s Medical Center în orașul Pasig.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.