Dacia Logan, Sandero şi Duster, maşinile cu cele mai multe defecte în Germania

Dacia Logan se numără printre cele mai puțin fiabile mașini, cu peste 12 defecte la 100 de mașini, conform datelor publicate de TUV Germania.

Verificările TUV sunt printre cele mai drastice din Europa, nemții fiind cunoscuți pentru severitatea cu care efectuează controlul obligatoriu pe care autovehiculele trebuie să le treacă periodic, similar ITP/RAR din România, scrie automarket.ro.

În fiecare an, TUV prezintă public clasamentele mașinilor testate în ultimele 12 luni, pe categorii de vârstă. Defectele urmărite sunt cele prevăzute de legislație: emisii, sistem de frânare, lumini și direcție.

Modelele Dacia au avut rezultate mediocre la capitolul defecte în verificările TUV, de când au fost introduse pe piața din Germania. Însă, clasamentul de anul acesta aduce cele mai proaste scoruri pentru Dacia de la lansare și până astăzi.

Pentru 2018, trei modele Dacia, respectiv Logan, Sandero și Duster se află în clasamentul celor mai proaste mașini cu vechime de 2-3 ani. La această categorie, liderul mașinilor cu defecte este Kia Sportage, urmată de Fiat Punto, iar pe locul al treilea de află Dacia Logan.

Modelul românesc a înregistrat un procentaj de 12.2 defecte la 100 de mașini. Celelalte două modele Dacia, Sandero și Duster, se află pe locurile 6 și 7, în top 10 al celor mai multe defecte, cu 9,6 și, respectiv, 8,9 defecte la 100 de mașini.

În această categorie, cele mai fiabile mașini s-au dovedit Mercedes SLK, VW Golf Sportsvan, Mercedes Clasa B și GLK. Rezultate foarte bune au mai avut Mazda2 și Opel Mokka.

În categoria mașinilor cu 3-5 ani vechime, Dacia Logan s-a situat pe ultimul loc (cu 20,6 defecte la 100 de mașini), la egalitate cu Peugeot 206. Cele mai bune mașini din această categorie au fost declarate Mercedes Clasa B, Porsche 911 și Mazda CX-5.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.