Dacian Ciolos este noul PREMIER desemnat de IOHANIS. VEZI al cui premier este, de fapt?

ciolosPreședintele Klaus Iohannis nu a fost de acord cu propunerea PSD pentru funcția de premier și a decis să-l desemneze pe Dacian Cioloș să formeze noul guvern. Nominalizarea vine după doua runde de negocieri cu partidele și o întâlnire cu reprezentanții societății civile.

Fostul comisar european Dacian Ciolos a fost desmenat pentru a prelua functia de premier. In acest context, editorialistul Sorin Rosca Stanescu subliniaza ca acesta nu este tocmai un tehnocrat ‘pur-sange’, el fiind angrenat politic in trecut. Acesta prezinta parcursul profesional al lui Ciolos si sustine ca exista indicii potrivit carora acesta ar fi un om al serviciilor.

SRS remarca de asemenea ca Ciolos ar urma sa fie sustinut in Parlament chiar de UNPR-ul lui Gabriel Oprea, impotriva caruia au protestat oamenii in strada, precum si faptul ca numele lui a fost dat ca viitor premier de catre surse din Uniunea Europeana inca dinaintea inceperii consultarilor.

„Astazi, 10 noiembrie, la orele 17:00, avem certitudinea, din mai multe surse PNL si de la Cotroceni, ca presedintele Klaus Iohannis il va nominaliza pe Dacian Ciolos, pentru functia de premier. In prealabil, presedintele a reusit sa construiasca o majoritate parlamentara, cu ajutorul PNL, UDMR si, ce sa vezi, cu UNPR-ul domnului general Gabriel Oprea. Exact ce si-au dorit cetatenii care au manifestat, atat de multe zile, in principalele orase ale Romaniei. Nu-i asa?

Conform Wikipedia, Dacian Ciolos a avut urmatorul traseu „scurt” al carierei sale:

– intre anii 2002–2003, lucreaza la Comisia Europeana, Delegatia CE in Romania, ca Manager cu Tinta Agricultura si Dezvoltare Rurala, SAPARD. In timpul Guvernului Nastase.

– ianuarie 2005 – mai 2007 – activeaza in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, mai intai pe postul de consilier al Ministrului, reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European – Guvernul Tariceanu;

– mai – octombrie 2007 – subsecretar de stat pentru Afaceri Europene – Guvernul Tariceanu;

– 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008 – Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Guvernul Tariceanu;

– 2010 – 2014 – comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonand reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 – 2020- propus de Traian Basescu, cu sustinerea europarlamentarilor PDL

Dacian Ciolos, practic, s-a mutat din “gratiile” PNL in “gratiile” lui Traian Basescu. Iar acum, in “gratiile” presedintelui Klaus Iohannis si ale noului PNL.

Dacian Ciolos nu este, prin urmare, un tehnocrat pur-sange, ci emanatia unor partide si a unor oameni politici.

Precizam ca despre acest scenariu, care, iata, s-a finalizat, cetatenii Romaniei au aflat, nu de la Cotroceni, nu in urma consultarilor politice, ci cu mult timp inainte, din surse nominalizate ale Uniunii Europene. Cum de au stiut oficiali europeni, inainte chiar de a se fi produs criza politica, despre proiectul ca Dacian Ciolos sa devina prim-ministru? Ce rost au mai avut, in aceste conditii, consultarile? Al cui premier este, de fapt, Dacian Ciolos?

Conform dosarului Ciolos, acesta este nepotul generalului Virgil Ardeleanu, fost sef al serviciului secret al Ministerului de Interne, unul dintre cei mai importanti artizani ai politiei politice din Romania. Exista indicii ca Ciolos a fost preluat de sistem, probabil de SIE, “impins” la Paris pentru a-si completa studiile universitare si, apoi, din nou, “impins” in structurile birocratice ale UE. Aproape cu certitudine este un om al serviciilor. Socrul sau, francez, este, de asemenea, ofiter al serviciului secret din tara sa. Dacian Ciolos a fost promovat in functia de comisar european, cu sprijinul lui Barosso, in schimbul unor garantii ca, in aceasta calitate, va mentine privilegiile Germaniei si Frantei, la capitolul agricultura.

Publicam mai jos biografia lui Dacian Ciolos, conform Wikipedia:

Dacian Ciolos s-a nascut la data de 27 iulie 1969, in orasul Zalau. Dupa absolvirea in 1987 a studiilor medii la Liceul agroindustrial din Simleul Silvaniei, specializarea Horticultura si Viticultura, a urmat cursurile Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj (1989-1994), obtinand diploma de inginer horticultor.

A urmat apoi studii de agronomie aprofundata, specializarea „Sisteme de productie si Dezvoltare rurala” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franta, beneficiind de o bursa guvernamentala franceza (1995-1996) si un master stiintific (DEA) in „Economia dezvoltarii agricole, agro-alimentare si rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) si Université Montpellier I (1996-1997).

Incepand din anul 2000, este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM).

In perioada studentiei, a fost reprezentant al studentilor in Senatul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si in Consiliul de Administratie al Facultatii de Horticultura din Cluj Napoca (1990-1995), coordonator al Programului de stagii pentru studentii USAMV Cluj Napoca in ferme agricole din Franta (1992-1995) si initiator si membru fondator al asociatiei profesionale AGROECOLOGIA (1995).

In anul 2000, a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize si propuneri privind Politica Agricola Comuna si Uniunea Europeana.

A urmat stagii practice, totalizand 13 luni, in ferme de agricultura ecologica sub egida Federatiei Regionale a Agricultorilor Ecologici din Bretagne – Franta (1991-1996), studiind administrarea fermelor agricole familiale, principiile agriculturii durabile, organizarea interprofesionala a agriculturii ecologice in Franta.

A activat la Centrul International de Cooperare pentru Dezvoltare Agricola – CICDA Paris – Montreuil, Franta (august – septembrie 1995) ocupandu-se de pregatirea unui proiect de cooperare descentralizata Savoia – Arges pentru dezvoltare rurala, proiect de a carui implementare s-a si ocupat timp de doi ani. A activat in calitate de inginer stagiar la Camera Judeteana de Agricultura Aveyron – Franta (februarie – septembrie 1997), ocupandu-se cu elaborarea lucrarii de diploma DAA „Analiza si evaluarea experientei de dezvoltare agricola si rurala in Nord Aveyron”.

Dupa absolvirea masteratului, lucreaza ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeana de la Bruxelles, in cadrul Diviziei de Dezvoltare rurala a Directiei Generale de Agricultura (martie – iulie 1997, aprilie 1999), ocupandu-se cu pregatirea Programului SAPARD – elaborarea cadrului de reglementare si a dispozitivului administrativ de implementare in statele eligibile. Pentru o perioada (martie 1998 – octombrie 1999) este directorul Programului de dezvoltare rurala locala in Arges, in cadrul cooperarii descentralizare dintre Consiliul General Savoia (FR) si Consiliul Judetean Arges – CICDA. Lucreaza apoi coordonator al programelor de cooperare franco-romane in dezvoltare agricola si rurala la Centrul International de Cooperare pentru Dezvoltare Agricola – CICDA in cooperare cu Asociatia Nationala de Dezvoltare Agricola – ANDA, Franta (noiembrie 1999 – decembrie 2001).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.