Dan Ivan: Borșa și Cavnic pot avea turiști tot anul

Dan Ivan: Borșa și Cavnic pot avea turiști tot anul

Datorită reliefului foarte variat al județului Maramureș, beneficiem și de stațiuni montane unde sunt amenajate pârtii pentru practicarea sporturilor de iarnă. Și vorbim aici de cele mai cunoscute stațiuni montane maramureșene, Borșa și Cavnic. Cele două stațiuni sunt foarte vizitate iarna, atunci când este în floare sezonul de schi, dar în restul anului pensiunile sunt aproape părăsite. Senatorul Dan Ivan, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean, dorește sa schimbe acest lucru prin investiții care să aducă turiștii în aceste stațiuni tot anul.

Borșa este orașul stațiune care are cea mai mare vechime în turismul de iarnă, având chiar și o pârtie Olimpică și o trambulină construită pentru sărituri cu schiurile care era folosită pentru concursuri internaționale până în anul 2000. Stațiunea este înconjurată de vârfuri muntoase ca un adevărat zid de apărare natural, ceea ce o face perfectă pentru acest tip de turism. În apropiere se află și punctele turistice Cascada Cailor, Lacul Iezer, Vârful Pietrosul Rodnei, Lacul Stiol, pasul Prislop și o mulțime de alte puncte de atracție.

Cavnic este a doua stațiune montană din Maramureș unde se pot practica sporturi de iarnă și este aleasă de turiști pentru apropierea sa de Baia Mare și pentru pârtiile mai ușor de abordat de către schiori. Recent, au fost amenajate și un patinoar și o pârtie de tubing, dar și acestea sunt doar pentru sezonul de iarnă.

Ce se poate face aici pentru a menține turiștii pe tot parcursul anului? Senatorul Dan Ivan a observat o oportunitate de investiție în aceste stațiuni care s-a dovedit a fi foarte bună în statele din vest care au aplicat-o deja cu succes. Și anume parcuri acvatice care să atragă turiștii vara pentru mai multe zile, dar care pot completa și iarna experiențele și aventurile turiștilor.

Încă o dovadă că se poate dezvolta și se pot găsi soluții la orice probleme acolo unde este voință și determinare.

Acest material a fost comandat de Uniunea Salvați România parte a alianței electorale ”Alianța Dreapta Unită USR-PMP”, produs de SC APELLA SRL și publicat de SC MARAMURES JURNAL SRL, cod mandatar financiar 21240009.

Foto romania-insider

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.