Dan Ivan , senator USR-PLUS Maramureș: Producătorii și procesatorii agricoli și alimentari din România trebuie să beneficieze de protecție în relația cu lanțurile comerciale!

Dan Ivan, senator USR-PLUS Maramureș vine  cu soluții reale și concrete pentru protejarea producătorilor,  procesatorilor agricoli și alimentari din România în raporturile comerciale pe care le desfășoară la acest moment cu marile rețele comerciale.

“ Prin proiectul de lege aflat acum în dezbatere și avizare la comisia economică din Senat se are în vedere protejarea acestora de anumite practici neloaiale utilizate la acest moment.

Am votat astăzi amendamentul care prevede stabilirea unor termene de plată maximale pentru aceste produse.

Pentru produsele perisabile vom avea termene de plată de 14 maxim zile (lapte, carne, ouă, pâine, etc) sau 30 zile pentru restul produselor perisabile, și de maxim 60 de zile pentru celelalte produse agricole și alimentare.

Produsele perisabile au fost definite ca ”produse agricole si alimentare care, prin natura lor sau la stadiul lor de procesare, sunt susceptibile sa devina improprii pentru vanzare in termen de 30 de zile dupa recoltare, producere sau procesare”.

Am adoptat și alte articole care vor interzice cumpărătorului: să returneze furnizorului produsele agricole și/sau alimentare nevândute; să impună furnizorului o plată pentru listarea produselor sale agricole și alimentare, precum și pentru expunerea și/sau plasarea secundară spre vânzare a acestora; să solicite furnizorului taxe, indiferent de forma și denumirea acestora, care îl obligă pe furnizor să marească artificial prețul de facturare al produsului; etc.

Venim cu soluții reale și concrete prin care să protejăm producătorii și procesatorii agricoli și alimentari din România în raporturile comerciale pe care le desfășoară la acest moment cu marile rețele comerciale.

Vă voi ține la curent și cu celelalte prevederi din acest proiect de lege, precum și asupra parcursului acestuia în plenul Senatului și a Camerei Deputaților.” a menționat Dan Ivan , senator USR-PLUS Maramureș

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.