Dăruind vei dobândi…

camin7Pentru mulți dintre noi pare doar un clișeu creștin, pentru alti semeni de-ai noștri a devenit un mod de viață. Jur imprejurul nostru sunt suflete care au din ce în ce mai puține motive să zâmbească…suflete care își duc traiul chinuit sub ochii noștri indiferenti. Se perindă în fața noastră cu ochii mari, blajini si rugători…cu fețe triste pe care se citește cu usurință neputința…
Oameni care poate, candva, au cunoscut fericirea, dar pentru care,acum, nimeni nu face mai nimic într-o lume a indiferenței, o lume a individualității, în care lupta se duce pentru supravietuirea individului și mai puțin a speciei.
Indiferența ucide suflete, ucide sufletul celui care își strigă în zadar neputinta, dar si sufletul celui ce privește indiferent!
Iată că,în conditii grele din punct de vedere economic,se mai gasesc semeni de-ai nostri care se gândesc si la cei napăstuiți de soartă.
Cu ocazia sărbatorilor pascale, prim-curatorul Bisericii ortodoxe din Fărcașa, Gheorghe Crainic,împreuna cu soția sa Zamfira, a considerat oportun să le facă o bucurie celor 70 de suflete care-și duc traiul la Căminul pentru bătrâni din Baia Sprie, dăruindu-le acestora masa de Paști.
Ouă,cozonaci,cârnați de casă,caș și pască precum și toate cele necesare pentru felul întâi,doi și desert au fost oferite din inimă pentru cei care-și duc traiul la acest Cămin. Alături de prim-curatorul Gh.Crainic la aceste daruri au mai contribuit familiile Mariana si Lucian Mereuț precum și Mariana și Vasile Petric de asemenea din Fărcașa.
Preotul paroh Vasile Rus, din Fărcașa și preotul Doru Chiș din parohia Tămașești au susținut un scurt program religios.
Cu lacrimi în ochi, bătrânii au mulțumit pentru darurile oferite rugându-se ca gestul celor din Fărcașa să fie răsplătit întreit.
Învățați să dăruiți, fiecare după cât puteti!
Învățați să dăruiți puțin din puținul vostru celor care nu au nimic!
Învățați să dăruiți o vorbă bună, o îmbrățișare…să dăruiți măcar un zâmbet!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.