De ce alimentele BIO sunt mai bune pentru tine și pentru planetă

A face alegerile potrivite la magazinul alimentar atât pentru tine cât și pentru familia ta poate fi deseori o sarcină descurajantă. Există atât de multe produse din care putem alege și toate par să facă același lucru: să ne hrănească.

Cu toate acestea, marea majoritate a produselor de la magazinul dvs. de produse alimentare au la bază substanțe chimice ca să aibă un termen de valabilitate mai mare și de aceea au și un preț mai scăzut față de produsele BIO. Așa că probabil mulți oameni ar spune: „De ce să cumpăr BIO când produsele celelalte sunt mult mai ieftine?” Iată aici câteva motive întemeiate:

  1. Alimentele organice nu conțin pesticide

Nu e destul de ciudat să consumăm produse chimice care sunt destinate să ucidă? Alimentele certificate organic garantează faptul că produsele alimentare nu conțin substanțe chimice toxice și că sunt sănătoase și pot fi consumate fără grijă. O cale sigură spre o viață mai sănătoasă!

  1. Agricultura ecologică menține un sol sănătos

Alegerile tale la magazinul alimentar nu îți dictează doar sănătatea, ci dictează și sănătatea pământului. Alimentele non-organice sunt pulverizate cu substanțe chimice extrem de toxice care ucid totul în afară de cultura însăși. Acestea includ organismele vii pe care o plantă trebuie să le crească și să facă nutrienți bogați în sol. Odată ce aceste organisme sunt ucise, ele sunt înlocuite cu îngrășăminte sintetice formate din substanțe chimice.

Natura se adaptează întotdeauna. Pulverizarea chimicalelor pentru a ucide gândacii, îi face să crească, să se adapteze pentru a depăși toxinele oribile pe care le folosim pentru a-i ucide. Întotdeauna va exista ceva care mănâncă planta și va continua să crească și să se adapteze până când nu mai avem control asupra ei. Toxinele pe care le folosim vor deveni în cele din urmă ineficiente, iar plantele și dăunătorii vor deveni mult mai dăunătoare.

  1. Agricultura ecologică susține polenizatoarele

Erbicidele și pesticidele nu fac diferența între insectele bune și cele rele, pur și simplu le ucid pe toate. Pentru a exista viață pe pământ, trebuie să menținem un anumit nivel de biodiversitate; aceasta include totul, de la cele mai mari mamifere până la cele mai mici insecte. Tehnicile de cultivare ecologică utilizează tehnici de creștere sănătoasă care urmăresc menținerea nivelului necesar de biodiversitate.

  1. Alimentele organice sunt adesea mai bogate în nutrienți

Alimentele organice își iau substanțele nutritive direct din solul sănătos, bogat și organic. Dacă solul este sănătos atunci nu ar trebui să existe nevoia de îngrășăminte. Culturile non-organice își iau substanțele nutritive din îngrășămintele sintetice obținute din combustibili fosili. Anii de refacere a solului cu materii organice obligă fermierii să adauge îngrășăminte sintetice. Acest lucru duce la culturi cu deficit de nutrienți.

  1. Țin pesticidele și erbicidele departe de ocean

Totul se termină în ocean. Indiferent dacă substanțele chimice pătrund prin sol, sunt suflate în râurile și lacurile din apropiere; sau pur și simplu ajung în ocean după ploaie. Toxinele pulverizate pe alimentele noastre sunt făcute să ucidă, și vor face asta indiferent unde sunt.

Însă, problema cu care ne confruntăm de cele mai multe ori este că aceste produse BIO nu sunt atât de ușor de găsit. Magazinele oferă doar câteva produse tocmai pentru că știu că oamenii nu ar da mai mulți bani când pot alege exact aceleași produse la un preț mai mic. Pentru asta există site-ul bioboom, un site care îți oferă produse BIO de cea mai bună calitate la cele mai avantajoase prețuri. Dacă nu ne crezi, atunci convinge-te singur!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.