DE CE ATACĂ IMIGRANȚII FEMEILE EUROPENE? O EXPLICAȚIE SIMPLĂ

femei musulmaneValul de atacuri asupra femeilor europene ale imigranților musulmani sunt rezultate ale enormelor diferențe culturale.

În momentul în care oficialii europeni au decis, în frunte cu Germania, să accepte un număr uriaș de refugiați care să beneficieze de azil în Uniunea Europeanăar fi trebuit probabil să țină cont de uriașelediferențe culturale între spațiul european și lumea musulmană.

Chiar dacă se vorbește foarte mult deintegrarea socială și economică a imigranților, care pare a fi cea mai importantă, integrarea culturală este singura care contează în momentul în care vorbim de un număr atât de mare de refugiați.

Cu doar câțiva ani în urmă, atât autoritățile engleze, franceze și germane recunoșteau deschis, la cel mai înalt nivel, eșecul multiculturalismului și faptul că amestecarea culturilor diferite poate duce la probleme în rândul populațiilor băștinașe din marile țări ale Europei. Cancelarul Merkel, cea care acum este vârf de lance în promovarea ideii acceptării a cât mai mulțiimigranți, declara în anul 2010, citată de BBC că „Incercarile de a construi o societate multiculturala in Germania au esuat complet”.

Deci ce a făcut-o să se răzgândească pe Merkel ca în anul 2015 să susțină și aproape să impună Europei faptul că trebuie să primească peste 1 milion de imigranți din țări care au o cultură total diferită de cea vestică?

Cu siguranță,  cancelarul german știe foarte bine că imigranții bărbați musulmani, în marea lor majoritate, nu au văzut în viața lor o femeie îmbrăcată sumar în afara căsniciei și că în majoritatea țărilor din care aceștia provin femeile sunt obligate să umble pe stradă îmbrăcate din cap până în picioare pentru a nu li se vedea trupul și chipul. Vorbim de țări în care cultura bătăii femeilor este o tradiție respectată, tradiție impusă de liderii religioși în numele lui Allah și al Coranului.

În momentul în care majoritatea bărbaților imigranți care ajung cu sutele de mii în orașele europene și văd pe stradă femei îmbrăcate sumar (indecent și insultător la adresa lui Allah) atunci este de așteptat să reacționeze (cel puțin o parte din ei ,violent). Probabil nimeni nu le-a explicat că viața mai bună pe care o caută în Europa vine la pachet cu un set de norme culturale pe care ei le consideră aberante și împotriva a tot ce au învățat că este corect și bine la ei acasă.

Și este destul de greu să-i explici unui om care toată viața lui a învățat că este o onoare pentru femeie dacă îi dai din când în când o mamă de bătaie că acest lucru nu se pretează culturii occidentale. Sau că omorâtul cu pietre al femeilor infidele este considerată o crimă în Europa, nu un act de justiție.

Iar diferențele culturale nu se opresc cu siguranță aici. Sunt sute de norme culturale europene care intră în conflict cu ceea ce imigranții știu că este bine și corect.

Și atunci de ce ne întrebăm de ce atacă imigranții femeile europene? Este vina lor sau a inconștienței celor care au decis că intrarea lor masivă într-un spațiu cu norme culturale total diferite poate aduce probleme majore?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.