De ce este bine să bei cafeaua după ce mănânci. O poţi face după fiecare masă, chiar şi după cină!

Cafeaua, băutura cu multiple beneficii pentru organismul uman, este consumată fie la micul dejun, fie de mai multe ori pe zi, în funcţie de preferinţele fiecărei persoane.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cele mai multe persoane aleg să bea o ceașcă de cafea la micul dejun, în timp ce alți oameni beau mai multe cafele pe zi fără să aibă probleme.

Cofeina produce în organismul uman un surplus de energie, astfel că oamenii se feresc să consume cafea la ore târzii ale zilei pentru a putea dormi liniștiți. Cu toate acestea, italienii nu se feresc de cafea şi comandă câte o ceașcă cu această băutură după fiecare masă, inclusiv la finalul cinei! Specialiștii în prepararea cafelei au afirmat că există mai multă cofeină într-o ceașcă de cafea la filtru sau preparată clasic la ibric, decât într-un espresso. Din acest motiv, italienii nu au probleme cu somnul după ce beau un espresso seara, după cină!

Există două motive principale pentru care oamenii aleg să bea un espresso după ce mănâncă: 1) cofeina ajută la digestie şi 2) oferă un plus de energie organismului uman.

Specialistul Steven Miller, de la Univesrsitatea de Medicină Militară a SUA, a determinat orarul zilnic după care organismul unui om cu regim normal de viaţă produce mai mult sau mai puţin cortizol, un hormon responsabil pentru starea de stres şi pentru puterea de concentrare, scrie Forbes. Efectul cafelei este dependent de acesta. Astfel, pentru un om cu viaţă ordonată şi care respectă programul de somn, nivelurile maxime de cortizol apar între orele 8-9 dimineaţă, între orele 12-13, precum şi între orele 17,30-18,30. Astfel, cafeaua baută în cadrul acestor intervaluri acţionează la pragul minim in ce priveste efectul.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.