De ce este este greşit să clătești pastele după ce le fierbi. Gafa pe care o facem mulți în bucătărie

Nu este foarte complicat să găteşti paste, dar acă ai simțit, la un moment dat, că gustul sosului nu este cel la care te-ai fi așteptat, cel mai probabil înseamnă că ai făcut o greșeală foarte des întâlnită.

De ce este este greşit să clătești pastele după ce le fierbi. Pentru a te bucura de savoarea sosului pentru paste, trebuie să ții cont de o regulă foarte simplă, pe care mulți dintre noi nu o știm, scrie Libertatea.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Atunci când gătești paste, trebuie să ai foarte mare grijă la modul în care le fierbi. Nu folosi o cantitate mare de apă și nu le fierbe până când se înmoaie de tot. Fierbe-le „al dente” și apoi lasă-le să absoarbă apa timp de un minut, acoperite cu un capac. Foarte important, evită la final să le mai clătești cu apă rece, pentru că sosul nu se va mai prinde de paste!

Dacă vrei să-ţi iasă cel mai gustos preparat, ține cont și de câteva trucuri pentru a fierbe corect pastele. La fiecare 100g de paste ai nevoie de 1 litru de apă. Pastele se pun în apă doar după ce aceasta fierbe. Dacă le pui în apă rece, acestea se vor lipi În funcție de tipul de paste, timpul de fierbere este cuprins între 5 și 15 minute. Verifică pe pachetul de paste care este timpul recomandat pentru fierbere. Dacă pregătești un sos, folosește apa în care ai fiert pastele. Sosul se adaugă imediat după ce se strecoară pastele, iar cantitatea de sos trebuie să fie egală cu cea de paste!

Sursa: rtv.net

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.