De ce iPhone 12 poate ucide?

Potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul Heart Rhythm, dacă un iPhone 12 este așezat peste un pacemaker, dispozitivul salvator de vieți poate fi oprit. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza câmpului magnetic emis de tehnologia de încărcare MagSafe instalată de compania Apple, o rețea magnetică aflată pe spatele telefonului concepută pentru a face încărcarea wireless mai accesibilă. Oamenii de știință de la Henry Ford Heart and Vascular Institute, din SUA, au descoperit că rețeaua circulară de „magneți de pământ rar” au putut suspenda în totalitate operațiunile unui pacemaker Medtronic.

„Magneții de pământ rar”, numiți uneori neo magneți sau „super magneți”, sunt obținuți prin sinterizare dintr-un aliaj de neodim, fier și bor. Aceștia au o performanță ridicată, fiind cei mai puternici dintre magneții permanenți. „Imediat ce telefonul a fost adus aproape de dispozitiv deasupra pieptului, suspendarea imediată a dispozitivului terapeutic a fost observată, aceasta continuând pe toată durata testului. Acțiunea a fost reprodusă de mai multe ori, din poziții diferite a telefonului deasupra pieptului. Așadar, noi subliniem o problemă medicală majoră cu privire la noua generație iPhone 12 care are potențialul de a împiedica terapiile salvatoare de vieți în cazul pacienților care transportă astfel de telefoane în buzunarul de pe piept”, au scris cercetătorii.

Apple a publicat deja documente în care recunoaște că „magneții și câmpurile electromagnetice care sunt emanate de dispozitivele iPhone pot interveni asupra dispozitivelor medicale. Totuși, studiul nu dovedește dacă telefonul iPhone 12 este cel care cauzează problema. Cercetătorii au mai descoperit și alte dispozitive, precum aparate de monitorizare a activității fizice, ar putea avea un efect similar asupra stilumatoarelor cardiace.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.