De ce mănâncă românii slănina cu ceapă?

SLANINA

Mă gândesc câteodată că intuițiile fabuloase ale oamenilor de demult sunt dovada vie că civilizații inteligente au trăit înaintea noastră –  spune cercetător Ștefan Manea  – altfel nu-mi explic cum este posibil ca știința să descopere abia acum ceea ce oamenii au știut din timpuri imemoriale.

Țăranul român, de exemplu! A avut mereu un instinct perfect și a știut ce să aleagă și să combine din natură, așa încât să obțină maxime beneficii pentru sănătate.

Ardelenii mănâncă șuncă numai după ce sparg – eventual cu pumnul – o ceapă, de preferință roșie. Și foarte bine fac! Ceapa crudă, nu cea fiartă, conține niște enzime și fitochimicale care contribuie la arderea completă a grăsimilor din alimentul cu care este asociată!

Ea înnobilează semnificativ orice mâncare datorită unei bogății extraordinare de vitamine și minerale. Gândiți-vă numai la faptul că are calorii aproape de 0, întrucât la 100 de grame de ceapă crudă abia daca avem vreo 30!

Prin urmare, nu e nici un păcat să mănânci slănină cu ceapă, mai ales dacă o faci cu moderație, păcatul este să NU pui ceapă multă lângă ea – conchide inginer chimist Ștefan Manea, persoana în viață cu cele mai multe invenții, 121 la număr, din Europa .

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.